Ξεκινούν όπως όλα δείχνουν την αποκομιδή σκουπιδιών οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα τα μεσάνυχτα αφού μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη έλαβαν τις διαβεβαιώσεις για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Μετά την συγκεκριμένη θετική εξέλιξη αναμένεται να συνεδριάσουν το απόγευμα οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου οι οποίοι και θα αποφασίσουν την διακοπή της απεργίας ενώ θα ενημερωθούν και από τους συναδέλφους τους που συμμετείχαν στην σύσκεψη στην Αθήνα για τις δεσμεύσεις του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τους εργαζόμενους της καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου στη συνάντηση με τον υπουργό Π. Σκουρλέτη συμμετείχε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν το ζήτημα της προστασίας της απασχόλησης των συμβασιούχων καθαριότητας στους Δήμους, υπό τη σκιά των διαρροών περί ενδεχόμενης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει τους όρους εργασίας τους. Επίσης, ζήτησαν ενημέρωση σχετικά με πιθανές αλλαγές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε σαφές ότι θέση της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της απασχόλησης των συμβασιούχων στην καθαριότητα, στη βάση της τελευταίας νομοθετικής παράτασης των συμβάσεών τους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, εφόσον από αυτή προκύψει η ανάγκη νέας παρέμβασης.

«Πνιγμένο» στα σκουπίδια το Ηράκλειο

Την ίδια ώρα οι θετικές εξελίξεις για τη λήξη της απεργίας έρχονται την κατάλληλη στιγμή καθώς το Ηράκλειο δεν θα μπορούσε να περάσει άλλη μια μέρα χωρίς να μαζευτούν τα απορρίμματα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν τα σκουπίδια έχουν «πλημμυρίσει» τους δρόμους, τις πλατείες και τα στενά.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση