HomeHL-9Το φθινόπωρο ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Το φθινόπωρο ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το φθινόπωρο θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, κατά τα φαινόμενα

Πηγές προσκείμενες στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έλεγαν χθες ότι ουδέποτε βγήκε απόφαση για τέσσερις ή έξι άδειες και ότι ο δρόμος για την ακριβή κατάληξη είναι μακρύς, καθώς οι άδειες που θα δοθούν πρέπει να συμβαδίζουν με τις συχνότητες που υπάρχουν.

Χθες, τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου είχαν μια πρώτη επαφή με κυρίως καθηγητές του Πολυτεχνείου που γνωρίζουν την ψηφιακή τεχνολογία, καθώς τα νέα δεδομένα καθορίζουν και τον τηλεοπτικό χάρτη που αλλάζει σε όλη την Ευρώπη.

Φυσικα οι άδειες θα δοθούν αλλά, είναι, πολύ σημαντικό, να γνωρίζουν σε τι πλατφόρμες θα πατήσουν, τι χώρο θα διεκδικήσει η Ελλάδα, πόσα κανάλια χωράνε στους σημερινούς πολυδεκτες.

Η διαδρομή ειναι μακριά, καθώς θα γίνουν και άλλες συναντήσεις και με την Digea και την ΕΡΤ και με όσους γνωρίζουν τα τεχνικά ζητήματα.

Πάντως, σε ενα συμφωνούν ολοι. Ότι ο αριθμός των αδειών στην προκήρυξη πρεπει να συμβαδίζει με αυτό των συχνοτήτων και να είναι τόσο ισχυρός νομικά, ώστε να μην προσβάλλεται από κανέναν. Και από ότι φαίνεται πριν από το Σεπτέμβριο, λευκός καπνός δεν βγαίνει…

Διαφήμιση
Διαφήμιση