HomeΕΛΛΑΔΑ«Πέφτουν» οι υπογραφές για τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδας

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδας

Την Πέμπτη στο ΥΠΕΝ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Πέμπτη υπογράφονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι συμβάσεις για την παραχώρηση των περιοχών της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, Άρτας-Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας για έρευνες υδρογονανθράκων.

Τις συμβάσεις θα υπογράψουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΠΕ, Γρηγόρη Στεργιούλη, για τις περιοχές της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Άρτας – Πρέβεζας, ενώ για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας η σύμβαση θα υπογραφεί από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean Oil & Gas, Μαθιό Ρήγα.

Tα ΕΛΠΕ και η Energean Oil&Gas αναδείχθηκαν ανάδοχοι μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες, που είχαν ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια. Το ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες είναι ιδιαίτερα έντονο και υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή επισκέφθηκαν τον υπουργό υψηλόβαθμα στελέχη της ExxonMobil και της Total, συνοδευόμενα από την ηγεσία των ΕΛΠΕ, καθώς τα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για συνεργασία με την ExxonMobil όσον αφορά στις έρευνες υδρογονανθράκων.

Τα στελέχη των τριών εταιριών συναντήθηκαν την Παρασκευή και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Τα ΕΛΠΕ σε κοινοπραξία με την Total και την Edison έχουν αναδειχθεί ως «επιλεγέντες επενδυτές» για το «οικόπεδο» 2, βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση