HomeHL-GreeceΕνιαίο μέτωπο αιρετών και εργαζομένων στους δήμους προτείνει ο Πατούλης

Ενιαίο μέτωπο αιρετών και εργαζομένων στους δήμους προτείνει ο Πατούλης

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου αιρετών και εργαζομένων των δήμων, για την ανατροπή της πολιτικής «που βάζει ταφόπλακα στην Αυτοδιοίκηση» ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε δήλωσή του, επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πληρώνουν κι αυτοί τις συνέπειες μιας αναποτελεσματικής πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια, η οποία δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των δήμων και των τοπικών μας κοινωνιών, αλλά ταυτόχρονα κάνει μέρα με τη μέρα ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των εργαζομένων». Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση του 4ου Μνημονίου» και κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ότι «δεν τόλμησε να αρθρώσει ούτε μια λέξη διαφωνίας».

Αντίθετα, όπως υποστηρίζει, «ο κ. Σκουρλέτης ήξερε το προηγούμενο διάστημα να εκφράζει δημόσια τη διαφωνία του για μια σειρά από ζητήματα όπως η επένδυση στις Σκουριές, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κλπ. Για την τραγική κατάσταση όμως που οδηγούνται οι δήμοι μετά την ψήφιση του 4ου Μνημονίου δεν έβγαλε τσιμουδιά. Αυτό σημαίνει είτε ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο του, είτε ότι αδιαφορεί για την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους στους δήμους». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, «ο κ. Σκουρλέτης έχει μια επιλογή. Ή θα συνεργαστεί μαζί μας, ή θα αναγκαστεί να παραιτηθεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση