HomeHL-WorldΑναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία

Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία

Άρχισαν να κυκλοφορούν στα social media φωτογραφίες ατόμων που αγνοούνται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία μετά την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Manchester Arena στη λήξη της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε. Από την επίθεση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Αστυνομίας, υπάρχουν τουλάχιστον 19 νεκροί και 50 τραυματίες.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε στην αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας σύμφωνα με τον Guardian.

Σε δήλωσή του ανέφερε: «Έχω σοκαριστεί με τα φρικιαστικά γεγονότα στο Μάντσεστερ χθες το βράδυ. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Σήμερα όλη η χώρα θα πενθήσει για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. Μίλησα με το δήμαρχο του Μάντσεστερ Andy Burnham που με ενημέρωσε λεπτπομερώς για την επιχείρηση. Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τη γενναιότητα και τον επαγγελματισμό τους. Μίλησα με την πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε στην αναστολή της προεκλογικής καμπάνιας μέχρι νεοτέρας».

Μία από τις αγνοούμενες είναι η Olivia Campbell, μία έφηβη που βρέθηκε στη συναυλία και η φωτογραφία της κάνει το γύρο των social media. Το κορίτσι είχε κάνει δώρο τα εισιτήρια στο φίλο της Άνταμ για τα γενέθλιά του, ο οποίος επίσης αγνοείται, σύμφωνα με τον Guardian.

Η μητέρα της Σάρλοτ είπε στο CNN ότι μίλησε στην κόρη της ώρες πριν την έκρηξη. «Είναι το χειρότερο συναίσθημα να ξέρεις ότι η κόρη σου είναι εκεί και δεν μπορείς να τη βρεις και δεν ξέρεις αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Δεν ξέρω πώς κάποιος μπορεί να το κάνει αυτό σε αθώα παιδιά. Είναι απλά έφηβοι που πήγαν στη συναυλία της αγαπημένης τους τραγουδίστριας και όλο αυτό κατέληξε σε μια σφαγή».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση