Σε έναν «απέραντο σκουπιδότοπο» έχει μετατραπεί το Ηράκλειο λόγω της συνεχιζόμενης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, συμβασιούχων και μονίμων.

Η κινητοποίηση συνεχίζεται και την Τρίτη, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ωστόσο το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε προηγηθεί η κινητοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα αλλά κυρίως την ανανέωση των συμβάσεων τους.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Ηράκλειο βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς τα σκουπίδια συσσωρεύονται στους ήδη ξεχειλισμένους κάδους με αποτέλεσμα τα σημεία όπου βρίσκονται να αποτελούν εστίες μόλυνσης. Ταυτόχρονα η δυσοσμία είναι ανυπόφορη, με το πρόβλημα να μεγεθύνεται σε περιοχές όπου λειτουργούν σχολεία και νοσοκομεία.

Στο μεταξύ η δημοτική αρχή έχει εκπονήσει ήδη σχέδιο για την αποκατάσταση του προβλήματος αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας με τους ιθύνοντες να εκτιμούν ότι μέχρι την Πέμπτη η αποκομιδή θα έχει ολοκληρωθεί.

Σε μια παράλληλα εξέλιξη, στην Αθήνα θα βρίσκονται αύριο εκπρόσωποι των συμβασιούχων της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χάρη Μαμουλάκη προκειμένου να συναντηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να δοθεί λύση στο εργασιακό πρόβλημα με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση