HomeHL-EconomyΜειώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ

Μειώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ

Τι δείχνουν τα στοιχεία του οργανισμού για κάθε χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O τριμηνιαίος ρυθμός ανάπτυξης στην περιοχή του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) επιβραδύνθηκε σημαντικά στο πρώτο τρίμηνο του 2017 στο 0,4% από 0,7% στο προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις.

Όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, μεταξύ των επτά μεγαλύτερων οικονομιών, ο ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ επιβραδύνθηκε ιδιαίτερα στη Βρετανία (στο 0,3% από 0,7% στο προηγούμενο τρίμηνο) και τις ΗΠΑ (στο 0,2% από 0,5%). Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε, επίσης, στη Γαλλία (στο 0,3% από 0,5%) και έμεινε σταθερή στην Ιταλία (0,2%), ενώ επιταχύνθηκε στη Γερμανία στο 0,6% και την Ιαπωνία στο 0,5%. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ανάπτυξη υποχώρησε οριακά στο 0,5% από 0,6%, ενώ στην Ευρωζώνη διατηρήθηκε σταθερή στο 0,5% όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για την περιοχή του ΟΟΣΑ παρέμεινε σταθερός στο 2% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017. Μεταξύ των επτά μεγαλύτερων οικονομιών, τους υψηλότερους ετήσιους ρυθμούς σημείωσαν η Βρετανία (2,1%), ενώ η Ιταλία και η Γαλλία κατέγραψαν του χαμηλότερους (0,8%).

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση