HomeHL-WorldΜπαρνιέ: Αναμένω τις πρώτες συνομιλίες για το Brexit στις 19 Ιουνίου

Μπαρνιέ: Αναμένω τις πρώτες συνομιλίες για το Brexit στις 19 Ιουνίου

«Χρειαζόμαστε να σημειώσουμε επαρκή πρόοδο σε αυτή την πρώτη φάση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα ότι αναμένει οι πρώτες συνομιλίες με το Λονδίνο για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ να λάβουν χώρα την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 19 Ιουνίου σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μπαρνιέ δήλωσε ότι δεν θέλει να σκεφθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης των συνομιλιών και όσο πιο γρήγορα συμφωνηθούν τα βασικά θέματα αναφορικά με την αποχώρηση, τόσο πιο γρήγορα και οι δύο πλευρές μπορούν να προχωρήσουν στη συζήτηση των όρων μιας μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας.

Επανέλαβε ότι πρώτα θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα με τα δικαιώματα των πολιτών καθώς και τις οικονομικές υποχρεώσεις της Βρετανίας προς την ΕΕ.

«Χρειαζόμαστε να σημειώσουμε επαρκή πρόοδο σε αυτή την πρώτη φάση εάν είναι να κινηθούμε στη δεύτερη φάση όσο πιο γρήγορα μπορούμε, στο τέλος αυτού του χρόνου και τις αρχές του επόμενου καθώς διαπραγματευόμαστε την μελλοντική σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένο Βασιλείου», δήλωσε.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση