HomeHL-EconomyΠιτσιόρλας: Το 2017 θα εκτιναχθεί η ροή επενδύσεων κεφαλαίων στη χώρα

Πιτσιόρλας: Το 2017 θα εκτιναχθεί η ροή επενδύσεων κεφαλαίων στη χώρα

«Η Ελλάδα έχει γεωστρατηγικό πλεονέκτημα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το 2016 είχαμε τη μεγαλύτερη ροή επενδύσεων κεφαλαίων επταετίας και το 2017 θα εκτιναχθεί αυτή η ροή», σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας στην ομιλία του στην 4η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υφυπουργός τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει γεωστρατηγικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις και πρόσθεσε: «ήδη έχουμε επενδυτικό ενδιαφέρον καταγεγραμμένο και ήδη εκδηλώνεται και παρά τις συγκρούσεις που έχουμε. Παράλληλα έχουμε σημειώσει μεγάλη προσαρμογή στην οικονομία και αν υλοποιηθούν και τα επενδυτικά προγράμματα θα εκτιναχθεί η οικονομία μας».

Ακόμη σημείωσε ότι η επένδυση του Ελληνικού θα προχωρήσει και πρόσθεσε ότι πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο αλλά και νοοτροπία για να βρει η Ελλάδα τη θέση της στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην παγκόσμια οικονομία.

Τέλος, ανέφερε ότι η συζήτηση για την εθνική στρατηγική δεν πρέπει να αφορά μόνο στην οικονομία αλλά και στη γεωπολιτική ώστε να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση