HomeHL-EconomyΣταθάκης: Η απόφαση για το χρέος πρέπει να ληφθεί στο σημερινό Eurogroup

Σταθάκης: Η απόφαση για το χρέος πρέπει να ληφθεί στο σημερινό Eurogroup

«Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην απόφαση για το ελληνικό χρέος και το σημερινό Eurogroup αναφέρθηκε ο Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός Περιβάλλοντος σε συνέντευξή του στον realfm 97.8 ανέφερε:

«Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί η απόφαση του Μαΐου του 2016 είναι απόλυτα σαφής στη σημερινή συγκυρία και με δεδομένο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλείται να αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες την επίσημη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, νομίζω ότι η απόφαση θα ληφθεί και πρέπει να ληφθεί στο σημερινό Eurogroup».

Σε σχετικό ερώτημα αν, εάν σήμερα «μπλοκαριστεί» αυτή η απόφαση από τον κ. Σόιμπλε, μπορεί να βρεθεί λύση στις επόμενες εβδομάδες, στο Eurogroup του Ιουνίου ή πλέον η λύση μετατίθεται για μετά τις γερμανικές εκλογές, απάντησε:

«Επειδή το ΔΝΤ καλείται να αποφασίσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου την επίσημη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, νομίζω ότι το απόλυτο χρονικό όριο είναι αυτό και όχι οποιοδήποτε άλλο. Ακόμα και αν σήμερα δεν έχουμε την οριστική λύση, πρέπει να υπάρχει απόφαση, η οποία θα δίνει ορισμένες οδηγίες για το πώς θα οριστικοποιηθεί η απόφαση μέχρι τις 15 Ιουνίου. Άρα, δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και εκτιμώ ότι δεν μπορεί να υπάρχει άλλη διαδικασία για άλλη απόφαση και πολύ περισσότερο να μεταφερθεί μετά τις γερμανικές εκλογές».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση