HomeΚΡΗΤΗΚαταδικάζει περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Καταδικάζει περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Στο ΠΑΓΝΗ την ώρα της εφημερίας του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικάζει το περιστατικό ξυλοδαρμού από πολίτη σε βάρος γιατρού κατά τη διάρκεια της εφημερίας του, που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο ΠΑΓΝΗ, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Οι γιατροί δέχονται συχνά τα ξεσπάσματα αγανακτισμένων πολιτών, με τη ζωή τους πολλές φορές να διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει:

“Τα κρούσματα βίας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατά ιατρών που εφημερεύουν είναι ολοένα και συχνότερα. Αυτή την φορά στο ΠΑ.Γ.Ν.Η., ένας συνάδελφος δέχτηκε την βίαιη επίθεση «αγανακτισμένου» πολίτη κατά την διάρκεια της εφημερίας. Ιστορίες καθημερινής τρέλλας, που διαδραματίζονται στα τμήματα αιχμής, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της πολιτείας να λάβει αποφάσεις κοινής λογικής, να δώσει σύγχρονες κι αποτελεσματικές λύσεις ταλαιπωρώντας διαχρονικά πολίτες και γιατρούς.

Η πραγματικότητα δεν επιτρέπει σε κανένα να κλείνει τα μάτια. Τα επεισόδια βίας αποσπούν την προσοχή, διαταράσσουν την ψυχραιμία ιατρών και νοσηλευτών, έχουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον εφημερεύοντα ιατρό του ΠΑ.Γ.Ν.Η. και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μας τιμούν ως Έλληνες πολίτες και δε μας αξίζουν ως ιατροί που προσπαθούν πάντα για το καλύτερο.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και συμπαράσταση της κοινωνίας. Με τη πεποίθηση ότι η ασφάλεια του ασθενούς αλλά και των εργαζομένων στα νοσοκομεία πρέπει να είναι η πρώτη άμεση προτεραιότητα προτείνουμε:

Την διαρκή παρουσία προσωπικού ασφάλειας σε όλα τα τμήματα των νοσοκομείων και την εκπαίδευσή του στην αντιμετώπιση και την διαχείριση ανάλογων περιστατικών και συμπεριφορών.

Παρουσία προσωπικού ασφαλείας στο Τ.Ε.Π. σε όλη την διάρκεια της εφημερίας”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση