HomeΚΟΣΜΟΣΟ γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, στο στόχαστρο της έρευνας για τις σχέσεις με τη Ρωσία

Ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, στο στόχαστρο της έρευνας για τις σχέσεις με τη Ρωσία

Στενεύει ο κλοιός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνα για τις καταγγελλόμενες διασυνδέσεις συνεργατών της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία αναφέρεται από αμερικανικά media ο γαμπρός του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Η Washington Post αποκάλυψε πρώτη ότι ένας ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ περιλαμβάνεται στα άτομα με τα οποία θέλουν να μιλήσουν οι υπεύθυνοι της έρευνας. Η εφημερίδα ανέφερε ότι το πρόσωπο αυτό ανήκει στο περιβάλλον του Προέδρου, χωρίς να πει ποιος είναι.

Αλλά ένας δημοσιογράφος του περιοδικού New York, είπε ότι πρόκειται για τον 36χρονο σύζυγο της Ιβάνκα Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, που συνοδεύει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην πρώτη περιοδεία του στο εξωτερικό. Όπως έγραψε στο Twitter o Γιασάρ Άλι:

«Είναι ο Τζάρεντ Κούσνερ. Το επιβεβαίωσα με τέσσερα άτομα. Δεν εικάζω.»

Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε μέχρι στιγμής τις πληροφορίες.

Αξιωματούχοι είχαν παραδεχθεί παλαιότερα ότι υπήρξαν επαφές μεταξύ Ρώσων αξιωματούχων και του Κούσνερ, καθώς και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Η αποκάλυψη ήλθε δύο μέρες μετά το διορισμό του πρώην διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ ως ειδικού εισαγγελέα που θα συντονίσει την έρευνα για πιθανή συνεργασία συνεργατών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με τη Μόσχα.

Πληροφορίες αναφέρεται ότι η έρευνα εισέρχεται πλέον σε μια πιο ενεργή φάση -με ανακρίσεις και κλητεύσεις μαρτύρων και «προσώπων ενδιαφέροντος»- και αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως αναφέρει η Washington Post το ενδιαφέρον εξακολουθεί να εστιάζεται πρωτίστως σε άτομα που άσκησαν επιρροή στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ και την κυβέρνησή του, αλλά δεν μετέχουν πλέον σ’ αυτήν, όπως ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Μάικλ Φλιν και ο πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ, Πωλ Μάναφορτ.

Η είδηση «έσκασε» καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ ταξίδευε στη Σαουδική Αραβία, πρώτο σταθμό της εννιαήμερης περιοδείας του σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη, που ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι θα στρέψει την προσοχή μακριά απ’ την πολιτική θύελλα που προκάλεσε η αποπομπή την περασμένη εβδομάδα του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος ηγείτο της έρευνας για τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Η «καρατόμησή» του και οι αποκάλυψη ότι ο Τραμπ του είχε ζητήσει παλιότερα να σταματήσει την έρευνα εις βάρος του Φλιν έδωσε αφορμή στους επικριτές του Προέδρου των ΗΠΑ να τον καταγγείλουν ότι προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα του FBI.

«Όπως έχει πει ο Πρόεδρος στο παρελθόν -μια ενδελεχής έρευνα θα επιβεβαιώσει ότι δεν υπήρξε καμία συνεργασία μεταξύ της προεκλογικής ομάδας του και ξένης οντότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απαντώντας στο δημοσίευμα της Washington Post.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση