HomeΚΟΣΜΟΣΜάτις: Στρατιωτική λύση στην κρίση της Β. Κορέας θα ήταν τραγωδία απίστευτης κλίμακας

Μάτις: Στρατιωτική λύση στην κρίση της Β. Κορέας θα ήταν τραγωδία απίστευτης κλίμακας

«Εργαζόμαστε για διπλωματική λύση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική λύση στην κρίση της Βόρειας Κορέας θα αποτελούσε μία τραγωδία απίστευτης κλίμακας.

Η Ουάσινγκτον εργάζεται σε διεθνές επίπεδο για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης, πρόσθεσε ο Τζιμ Μάτις. «Θα συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε το θέμα», τόνισε συνέντευξη Τύπου στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

«Αν καταλήξουμε σε μια στρατιωτική λύση, θα πρόκειται για μια τραγωδία απίστευτης κλίμακας. Για αυτό το λόγο η προσπάθειά μας είναι να συνεργαστούμε με τα Ηνωμένα Εθνη, με την Κίνα, την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα για να προσπαθήσουμε να βρούμε μια διέξοδο από αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε.

Από τις δηλώσεις του φαίνεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα επιδιώξει να εξαντλήσει όλες τις εναλλακτικές πριν στραφεί σε στρατιωτική δράση για να εξαναγκάσει την Πιονγκγιάνγκ να συμμορφωθεί.

Οι ΗΠΑ, που έχουν παρατάξει 28.500 στρατεύματα στην Νότια Κορέα για την φύλαξή της ενάντια στην απειλή της Βόρειας Κορέας, έχουν καλέσει την Κίνα να κάνει περισσότερα για να συγκρατήσει τον γείτονά της. Ο Μάτις εμφανίστηκε να υπερασπίζεται τις πιο πρόσφατες προσπάθειες του Πεκίνου προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας ακόμη και κάποια θετικά βήματα από την πλευρά της Πιονγκγιάνγκ.

«Εκείνοι (σ.σ. η Βόρεια Κορέα) ξεκάθαρα δεν ακούν, αλλά φαίνεται να υπάρχει μια κάποια επιρροή των Κινέζων. Προφανώς και δεν είναι η ιδανική όταν εκτοξεύουν ένα πύραυλο», δήλωσε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Διαφήμιση
Διαφήμιση