HomeHL-9Η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα…φέρνει σκουπίδια στους δρόμους

Η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα…φέρνει σκουπίδια στους δρόμους

Έκκληση από το δήμο για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε αποχή προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μνημονιακά μέτρα της Κυβέρνησης, που καταστρατηγούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Επίσης προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα και την Τρίτη, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την ικανοποίηση βασικών ζητημάτων του κλάδου τους, όπως το ασφαλιστικό, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, ζητήματα που δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο τους και καθιστούν το επάγγελμα τους ιδιαίτερα ανθυγιεινό.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα σημαίνει προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, με τεράστιους όγκους σκουπιδιών να κατακλύζουν τους κεντρικούς δρόμους, έντονη δυσοσμία, συνθέτοντας όλα μαζί μία αρνητική εικόνα για το νησί εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρει:

«Λόγω των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ από το Σάββατο 20 έως και την Τρίτη 23 Μαΐου και που αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας, αναμένεται να παρατηρηθούν προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων και στον Δήμο Ηρακλείου.

Για την ελαχιστοποίηση αυτών των προβλημάτων και την αποφυγή κατά το δυνατόν δυσάρεστων εικόνων, η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου παρακαλεί τους δημότες να αποφεύγουν την χρησιμοποίηση των κάδων κατά το παραπάνω 4ήμερο και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, να φροντίζουν ώστε τα μη προοριζόμενα για ανακύκλωση απορρίμματα να είναι τοποθετημένα σε σακούλες καλά δεμένες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση