Νέα πεντάστερα ξενοδοχεία σχεδιάζονται ή βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της κατασκευής τους στη βορειοδυτική Κρήτη, ενισχύοντας το δυναμικό του νησιού που γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και ανανεώνει συνεχώς τις υποδομές του.

Πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων στη θέση «Μαδαρός» στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ομίλου Vantaris Hotels της οικογένειας Σταύρου Bανταράκη.

Το νέο ξενοδοχείο θα είναι «κλασικού» τύπου 650 κλινών και θα εκτείνεται σε μία συνολική έκταση 126.147,08 τετραγωνικών μέτρων.

H επένδυση υπολογίζεται ότι είναι ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος διαθέτει άλλες τρεις μονάδες στη Γεωργιόπουλη και συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία Vantaris Palace, Vantaris Beach και Vantaris Garden.

Επίσης στις αρχές Μαΐου, αναφέρει η naftemporiki.gr., η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης συζήτησε και εξέφρασε άποψη επί της ΜΠΕ του έργου ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων και δυναμικότητας 776 κλινών, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Πιλότος Α.Ε.», στη θέση «Μαδαρός» στην ευρύτερη τοποθεσία «Πετρές», κοντά στον Οικισμό Καρωτής Δήμου Ρεθύμνου. Πρόκειται για επένδυση η οποία θα ξεπεράσει σε αξία τα 30 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχειακό κατάλυμα είναι δυναμικότητας 776 κλινών, οι οποίες αναπτύσσονται σε 295 δωμάτια και σε συνολική έκταση 97.062,37.τ.μ. Το συγκρότημα αποτελείται από κεντρικό κτήριο, κτήρια bungalows, κτήριο αναζωογόνησης (spa), εστιατόρια, πάρκο με νεροτσουλήθρες κ.λπ.

Εκτός όμως από τα ελληνικά συμφέροντα, στη δυτική Κρήτη αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα και ξένοι επενδυτές.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόκτηση οικοπέδου εμβαδού 100 στρ. από την Dimera Group του ομίλου Σαββίδη στη Γεωργιούπολη Χανίων, ένας Ρώσος επενδυτής απέκτησε παραθαλάσσιο οικόπεδο 60 στρ. στο Γεράνι με σκοπό την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου.

Ακόμη ο όμιλος Μαθιουλάκη, που λειτουργεί το ξενοδοχείο πέντε αστέρων «Minoa Palace Resort & Spa» στον Πλατανιά Χανίων, έχει προχωρήσει στην κατασκευή νέας μονάδας πεντάστερης, δυναμικότητας 690 κλινών στην περιοχή του Σκουτελώνα Κολυμβαρίου. Η επένδυση που προβλέπεται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2018 υλοποιείται σε μια παραθαλάσσια έκταση 60 στρεμμάτων, ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ και έχει υπαχθεί στον επενδυτικό νόμο.

Επίσης, πέρυσι το καλοκαίρι ο όμιλος «Ledra Hotels and Villas» προχώρησε στην κατασκευή ενός νέου παραθαλάσσιου ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά. Το «Domes Noruz», που εγκαινιάστηκε στα μέσα Ιουλίου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 83 δωμάτια και σουίτες. Η συνολική επένδυση άγγιξε τα 15 εκατ., δημιουργώντας παράλληλα 80 νέες θέσεις εργασίας.

Έντονο ενδιαφέρον καταγράφει η Δανός

Έντονο ενδιαφέρον από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, διεθνή σήματα/ brands, αλλά και εγχώριους και διεθνείς εξειδικευμένους διαχειριστές διαπιστώνει και η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Δανός στην Κρήτη, καταγράφοντας παράλληλα όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στην τελευταία ανάλυσή της για το νησί.

Όσον αφορά την Κρήτη, σύμφωνα με τη Δανός η προσοχή των επενδυτών εδράζεται κυρίως σε μεγάλες παραθαλάσσιες εκτάσεις, ενώ την τελευταία 2ετία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για μπουτίκ ξενοδοχεία στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Το προφίλ των πεντάστερων υπό εξέλιξη

«VANTARIS HOTELS»

* Στον «Μαδαρό» Ρεθύμνου

* Έκτασης 126.147,08 τ.μ.

* Δυναμικότητας 650 κλινών

* Κόστους άνω των 40 εκατ.

* Έχει εγκριθεί η ΜΠΕ

«ΠΙΛΟΤΟΣ Α.Ε.»

* Στον «Μαδαρό» Ρεθύμνου

* Έκτασης 97.062,37 τ.μ.

* Δυναμικότητας 776 κλινών

* Κόστους άνω των 30 εκατ.

* Έχει εγκριθεί η ΜΠΕ

ΟΜΙΛΟΣ «ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗ»

* Στον Σκουτελώνα Κολυμβαρίου

* Σε έκταση 60 στρεμμάτων

* Δυναμικότητας 690 κλινών

* Κόστους 40 εκατ. ευρώ

  • Μέσω επενδυτικού νόμου
  • Βρίσκεται υπό κατασκευή

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση