HomeHL-9Απέχουν από τα καθήκοντα τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Απέχουν από τα καθήκοντα τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου από αύριο και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο προχωρούν σε αποχή, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη σε απεργία, όπως έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αυτό σημαίνει ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ολόκληρο το νησί θα γίνεται επιλεκτικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθαριότητα των πόλεων εν μέσω της τουριστικής περιόδου με χιλιάδες τουρίστες να βρίσκονται στην Κρήτη.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα διεκδικούν την ικανοποίηση βασικών ζητημάτων του κλάδου τους, όπως το ασφαλιστικό, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, ζητήματα που δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο τους και καθιστούν το επάγγελμα τους ιδιαίτερα ανθυγιεινό.

Ωστόσο μέσα στις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του του Δήμου Ηρακλείου θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρει:

«Λόγω των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ από το Σάββατο 20 έως και την Τρίτη 23 Μαΐου και που αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας, αναμένεται να παρατηρηθούν προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων και στον Δήμο Ηρακλείου.

Για την ελαχιστοποίηση αυτών των προβλημάτων και την αποφυγή κατά το δυνατόν δυσάρεστων εικόνων, η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου παρακαλεί τους δημότες να αποφεύγουν την χρησιμοποίηση των κάδων κατά το παραπάνω 4ήμερο και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, να φροντίζουν ώστε τα μη προοριζόμενα για ανακύκλωση απορρίμματα να είναι τοποθετημένα σε σακούλες καλά δεμένες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση