HomeHL-EconomyΣτην κατοχή των τραπεζών «κόκκινα φιλέτα» με αντάλλαγμα διαγραφή οφειλών

Στην κατοχή των τραπεζών «κόκκινα φιλέτα» με αντάλλαγμα διαγραφή οφειλών

Στο real estate οι τράπεζες στα πρότυπα του Κυπριακού μοντέλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμικά στην αγορά ακινήτων μπαίνουν οι τράπεζες, υιοθετώντας το κυπριακό μοντέλο της απόκτησης ακινήτων «φιλέτων» σε ακριβές περιοχές ή νησιά, με στόχο την πώληση ή τη διαχείριση τους.

Όπως γράφει η «Καθημερινή» ήδη έχουν επιλεγεί 10.000 ακίνητα, τα οποία θα περάσουν στον έλεγχο των τραπεζών είτε μέσα από αναγκαστικά μέτρα είτε με τη συναίνεση των οφειλετών για την οικειοθελή παράδοση τους στο πλαίσιο συμφωνίας που θα προβλέπει την απαλλαγή τους από το βάρος της οφειλής τους. Οι τράπεζες συνδέουν ευθέως, πλέον, την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων με μια αποτελεσματική αγορά ακινήτων, παραπέμποντας στο κυπριακό μοντέλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην Κύπρο, εκτός από τις πωλήσεις δανείων, για την εξυγίανση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων προωθούνται συμφωνίες ανταλλαγής χρέους με ακίνητα.

Κομβικό ρόλο στο σχέδιο των τραπεζών στην Ελλάδα αναμένεται να έχουν οι εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων που θα μπορούν να αναλάβουν την εκμίσθωση, συντήρηση και επίβλεψη των ακινήτων που έχουν περιέλθει στη κυριότητα των τραπεζών και φυσικά την πώληση τους ή εν γένει την αξιοποίηση τους. Οι τράπεζες εκτιμούν ότι έχει ολοκληρωθεί η πτώση τιμών στα ακίνητα και «βλέπουν» άνοδο εφόσον η οικονομία μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

newmoney.gr  

Διαφήμιση
Διαφήμιση