HomeHL-9Συνεχίζεται η δίκη για τα πλαστά διπλώματα

Συνεχίζεται η δίκη για τα πλαστά διπλώματα

Στο εδώλιο 24 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου ξεκίνησε χθες η δίκη για την υπόθεση των πλαστών διπλωμάτων, που είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο Ηράκλειο πριν από πέντε χρόνια περίπου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθονται 24 άτομα και πρόκειται για υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, δάσκαλοι οδήγησης, αλλά και άτομα που τότε ήταν υποψήφιοι οδηγοί.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Μαΐου όπου και θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης ενώ δεν αποκλείεται να βγει η απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα από τους 30 συνολικά κατηγορούμενους ένοχοι κρίθηκαν οι 25. Οι μεγαλύτερες ποινές που επιβλήθηκαν αφορούσαν σε φυλάκιση 4,5 ετών για δύο εργαζομένους στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών και η μικρότερη αφορά σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για έναν από τους κατηγορούμενους που έφερνε σε επαφή τους «υποψήφιους οδηγούς» με τα μέλη του κυκλώματος των πλαστών διπλωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή είχε γίνει μεγάλο θέμα στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, καθώς τα διπλώματα έβγαιναν εν μία νυκτί, χωρίς οι υποψήφιοι οδηγοί να δώσουν καν εξετάσεις.

Μάλιστα για να παραλάβουν στην κυριολεξία το δίπλωμα στο σπίτι τους, πλήρωναν από 500 μέχρι και 2.500 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση