Σημαντική εξέλιξη υπήρξε αργά τη νύχτα για το ζήτημα της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη στην Αθήνα, διαδικασία που είχε «παγώσει» λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών. Λίγο πριν από τις 11:30 τη νύχτα, τα φορτηγά με τα ευπαθή προϊόντα από το Τυμπάκι και την Ιεράπετρα άρχισαν να φορτώνονται στο πλοίο, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν το πλοίο θα αποπλεύσει άμεσα ή αν θα περιμένει μέχρι το πρωί. Αγρότες από διάφορες περιοχές των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου που είχαν συγκεντρωθεί από το απόγευμα στο λιμάνι δήλωναν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν αν τα φορτηγά με τα προϊόντα τους και κυρίως τα ευπαθή δεν φορτώνονταν στο πλοίο.

Εξάλλου, από το μεσημέρι βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τις ναυτιλιακές εταιρίες προκειμένου να βρεθεί κατάλληλη λύση και να «ταξιδέψουν» τα κρητικά προϊόντα μέχρι τις αγορές της ηπειρωτικής χώρας, και να αποφευχθεί η ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή των αγροτών.

Στην απογευματινή συγκέντρωση στο λιμάνι που πραγματοποιήθηκε χωρίς εντάσεις,  συμμετείχαν και διαδηλωτές με πανό ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Την Παρασκευή αποφασίζει η ΠΝΟ για το μέλλον της απεργίας

Εν τω μεταξύ, όπως γνωστοποιήθηκε αργά απόψε, η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία θα αποφασίσει την Παρασκευή σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το εάν θα συνεχιστεί ή όχι η απεργία στα πλοία, η οποία σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ολοκληρώνεται αύριο τα μεσάνυχτα. Η ΠΝΟ στην αυριανή της συνεδρίαση θα συνεκτιμήσει τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας για τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τους ναυτεργάτες, όπως το ασφαλιστικό και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν σήμερα οι αγρότες σε βάρος της ΠΝΟ για την συνεχιζόμενη απεργία δεν εκδικάστηκαν λόγω της αναρμοδιότητας του δικαστηρίου στο Ηράκλειο και για τον λόγο αυτό, αναμένεται να συζητηθούν αύριο στο Μονομελές Πρωτοδικείο του Πειραιά, όπου και η έδρα της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας. Για τον σκοπό αυτό βρίσκεται ήδη στην Αθήνα νομικός εκπρόσωπος των αγροτών της Μεσαράς. Αυτό που επιδιώκουν οι αγρότες είναι η δρομολόγηση έκτακτου πλου ώστε να μεταφέρονται έγκαιρα τα προϊόντα τους στον Πειραιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση