HomeΚΡΗΤΗΜέχρι και 1.000 ωφελούμενους τον μήνα θα μπορεί να εξυπηρετεί το νέο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο

Μέχρι και 1.000 ωφελούμενους τον μήνα θα μπορεί να εξυπηρετεί το νέο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο

Ο Βασίλης Λαμπρινός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις εγκαταστάσεις του νέου Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη. Ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιατρείου, το οποίο λειτουργεί με βάση την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το ΠΑΓΝΗ και με την στήριξη της 7ης ΥΠΕ,  βρίσκεται πλέον στις καινούργιες του εγκαταστάσεις στην οδό Υακίνθου 9 στα Καμίνια (απέναντι από το σχολικό συγκρότημα ΤΑΛΩΣ) και έχει τη δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες φροντίδας πρωτοβάθμιας υγείας μέχρι και σε 1000 ωφελούμενους μηνιαίως , ενώ στην προηγούμενη εγκατάστασή του, ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε τους 200.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Ένας οραματικός σχεδιασμός της δημοτικής αρχής έγινε πραγματικότητα. Το καινούργιο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί και μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι και 1000 ωφελούμενους τον μήνα, αντί των 200 που ήταν οι δυνατότητες του στην προηγούμενη εγκατάστασή του.  Όλοι όσοι έχουν ανάγκη από υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, δίχως διάκριση χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος, όλοι όσοι βρίσκονται κάτω από τον ουρανό του  Ηρακλείου και ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δικαιούνται την φροντίδα του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές κ.κ. Χρήστο Λιονή και Αντώνη Κούτη, των οποίων η παρουσία και η αναγνωρισμένη, πολύτιμη κοινωνική τους προσφορά, εγγυάται την άψογη λειτουργία του Ιατρείου, καθώς και όλο το προσωπικό που εργάζεται καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την πρώην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αθηνά Σπανάκη για την συμβολή της στην κατάρτιση και υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, καθώς και την νυν Αντιδήμαρχο Μαρία Καναβάκη, η οποία επωμίσθηκε μεγάλο μέρος της προσπάθειας για την δημιουργία του νέου Δημοτικού Κοινωνικού  Ιατρείου.

Η κοινωνική πολιτική αποτελεί σταθερή προτεραιότητα της παρούσας δημοτικής αρχής και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, το αποδεικνύουμε εμπράκτως καθημερινά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση