HomeΕΛΛΑΔΑΒρούτσης: Στάχτη στα μάτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τα αντίμετρα

Βρούτσης: Στάχτη στα μάτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τα αντίμετρα

«Εχθρό στο εξωτερικό, εχθρό στο εσωτερικό, εχθρό στο IMF, παντού εχθρούς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Επικοινωνιακό εφεύρημα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινοβουλευτικής του ομάδας και να περάσει το 4ο αχρείαστο μνημόνιο» χαρακτήρισε τα αντίμετρα ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Δεν υπάρχουν αντίμετρα, όπως αυτά προσδιορίζονται στο πλαίσιο του νόμου. Είναι η συνέχιση ενός ψέματος που αλλάζει συνεχώς προσωπείο: από την πλατεία Συντάγματος με τη σεισάχθεια και το «δεν πληρώνω» και το σκίσιμο του μνημονίου, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης με τα 12 δισ. υποσχέσεις σε μέτρα, μετά με το παράλληλο πρόγραμμα, μετά με το δημοψήφισμα και καταλήξαμε στα αντίμετρα» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

«Κάθε ψήφος σε αντίμετρο σημαίνει ότι την ίδια στιγμή κάποιος ψηφίζει την περικοπή 2 ή 3 συντάξεων, ψήφος σε αντίμετρο σημαίνει ότι μειώνεις ένα μισθό, ψήφος σε αντίμετρο σημαίνει ότι ψηφίζεις ομαδικές απολύσεις, ψήφος στο αντίμετρο σημαίνει ότι ψηφίζεις 61% ολέθριες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες» σημείωσε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ.

«Οτιδήποτε θετικό για την κοινωνία είναι καλοδεχούμενο. Το θέμα είναι πώς έρχεται […] εδώ έρχεται κάτω από τη διαδικασία της επίφασης αντίμετρου, είναι ο φερετζές που λέμε εμείς. Για να υπάρξει κάτι από αυτά θα πρέπει να έχει προηγηθεί το κόψιμο των συντάξεων […] Είναι ένα τεράστιο ψέμα όλο αυτό το πλαίσιο» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Σε ό,τι αφορά τα άρθρα 70 και 71 του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Βρούτσης σημείωσε: «Έχουμε πει ότι το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο θα ψηφίσουμε είναι το ζήτημα το οποίο αφορά το τμήμα των βουλευτών και την εξομοίωση με τη φορολογική κλίμακα των φυσικών προσώπων (άρθρο 71) και σε ό,τι αφορά το άρθρο 70, το υποδεχόμαστε θετικά και την τελική μας στάση θα τη δείξουμε το βράδυ».

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζει την εθνική προσπάθεια για το χρέος, ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δημιουργεί παντού εχθρούς. «Εχθρό στο εξωτερικό, εχθρό στο εσωτερικό, εχθρό στο IMF, παντού εχθρούς» ανέφερε.

Καταδίκασε το προχθεσινό επεισόδιο στη Βουλή, λέγοντας πως «κλονίστηκε η Δημοκρατία» και: «Πρέπει όλοι να στείλουμε ένα μήνυμα προς την κοινωνία: να είμαστε πολύ προσεκτικοί τι ψηφίζουμε […] Δεν κάνουμε πλάκα με τις εκλογές, δεν κάνουμε πλάκα με την ψήφο μας».

Ερωτηθείς εάν η Νέα Δημοκρατία είναι ανοιχτή σε προσχωρήσεις προσώπων στους κόλπους της, απάντησε πως «πάντα η Νέα Δημοκρατία έχει ανοιχτές πόρτες για όποιον ασπάζεται, αποδέχεται, υιοθετεί και υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες της παράταξης».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση