HomeΚΟΣΜΟΣΕντουάρ Φιλίπ: Η νέα κυβέρνηση «προφανώς σχηματίστηκε για να διαρκέσει»

Εντουάρ Φιλίπ: Η νέα κυβέρνηση «προφανώς σχηματίστηκε για να διαρκέσει»

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης υποστήριξε μια νέα εκτελεστική εξουσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η νέα κυβέρνηση που διορίστηκε χθες «προφανώς σχηματίστηκε για να διαρκέσει» πέραν των βουλευτικών εκλογών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στο δίκτυο France Inter υποσχόμενος ότι θα δεσμευτεί στην εκστρατεία του Εμανουέλ Μακρόν «η πλειοψηφία την οποία αυτός χρειάζεται».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης υποστήριξε μια νέα εκτελεστική εξουσία «όπως την πολιτική επανασύνθεση που τώρα διεξάγουμε» με τον αρχηγό του κράτους, με μέλη που προέρχονται από την αριστερά, το κέντρο, τη δεξιά και την κοινωνία των πολιτών».

Όταν ρωτήθηκε αν η νέα ομάδα σχηματίστηκε για να διεξαγάγει εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές (11 και 18 Ιουνίου) ή για να διαρκέσει, ο δήμαρχος των Ρεπουμπλικανών στη Χάβρη δήλωσε ότι πρόκειται «προφανώς» για τη δεύτερη επιλογή.

«Υπάρχουν βουλευτικές εκλογές… ουσιαστικές, που καθορίζουν όλα αυτά που θα συμβούν στη συνέχεια. Ωστόσο η κυβέρνηση είναι εδώ για να διοικήσει, εδώ για να ετοιμάσει αυτή την ανασυγκρότηση, εδώ για να ενσαρκώσει κάτι, εδώ για να ξεκινήσει έργα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση