HomeHL-GreeceΤι θα πει ο Τσίπρας στη Βουλή -Αναμένεται μετωπική με Μητσοτάκη

Τι θα πει ο Τσίπρας στη Βουλή -Αναμένεται μετωπική με Μητσοτάκη

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με «μετωπική» Τσίπρα – Μητσοτάκη και την ονομαστική ψηφοφορία επί των μέτρων και αντιμέτρων του πολυνομοσχεδίου κορυφώνεται η «μάχη» στη Βουλή.

Το πολιτικό θερμόμετρο, αργά το απόγευμα, στην Ολομέλεια αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» και o πρωθυπουργός από τις πρώτες κιόλας γραμμές της ομιλίας του θα ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, οι βασικοί άξονες της ομιλίας του κ. Τσίπρα είναι:

1)Ο πρωθυπουργός αναμένεται ευθύς εξαρχής να ανεβάσει τους τόνους και να εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο γεγονός ότι όλη η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μερίδας ΜΜΕ βασίστηκε «στο αφήγημα της καταστροφολογίας».

2)Αμέσως μετά, θα προχωρήσει σε εκτενή ανάλυση της συμφωνίας εστιάζοντας στο τι αυτή περιλαμβάνει, ενώ θα προχωρήσει και σε σύγκριση με το τι ζητούσαν αρχικά οι δανειστές και ακριβώς ίσχυε σε παλαιότερα Προγράμματα.

3)Μεγάλο μέρος της ομιλίας του θα αφιερώσει ο κ. Τσίπρας στο σκέλος των μέτρων που περιλαμβάνει η συμφωνία για το 2019 και το 2020. Στόχος του Μαξίμου είμαι μέσα από τα νούμερα που θα παραθέσει ο πρωθυπουργος να πείσουν ότι ο «λογαριασμός» δεν είναι πιο βαρύς και να αποδομήσουν την αντιπολιτευτική ρητορική της ΝΔ. Εδώ, είναι που θα αναφερθεί και στο θέμα του χρέους, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση. Ενώ κατά πληροφορίες του iefimerida θα διαμηνύσει ότι αν δεν προσδιοριστούν τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος, τα μέτρα «θα αποσυρθούν αμέσως».

4)Αναλυτική θα είναι και η περιγραφή των αντιμέτρων. Και ο πρωθυπουργός αναμένεται να σφυροκοπήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και με αφορμή την κατάθεση της χθεσινής τροπολογίας να τονίσει ότι «αυτογελοιποιείται».

5) Με τονωτικές ενέσεις για συνολική συμφωνία και προτάσσοντας τη θετική ατζέντα και την προοπτική για τα επόμενα χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κλείσει την ομιλία του. Ενώ θα καλέσει τους βουλευτές να βάλουν πλάτη στα τελευταία δύσκολα μέτρα και θα επαναλάβει ότι ορίζοντας για τα επόμενα βήματα είναι τα 2 +4 χρόνια.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση