HomeHL-SportsΑρένα βίας η Λεωφόρος

Αρένα βίας η Λεωφόρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυστυχώς σε ακόμα ένα παιχνίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου γίναμε θεατές εικόνων ντροπής και σκηνών βίας, λίγες μόλις ημέρες μάλιστα μετά τα θλιβερά επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό.

 Μετά το ξύλο που έπαιξαν οι παίκτες των δύο ομάδων ο Βλάνταν Ίβιτς έπεσε αίμοφυρτος στο χορτάρι μετά από αντικείμενο που δέχτηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο…Αυτή τη φορά ήταν σειρά να αμαυρωθεί το ματς στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, με την αρχή του… κακού να γίνεται από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές πριν ο Βλάνταν Ίβιτς δεχτεί αντικείμενο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να κριθεί σκόπιμη η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ακόμη δεν έχουμε οριστική απόφαση για το «μέλλον» της αναμέτρησης, ωστόσο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να συνεχιστεί το ματς, από τη στιγμή που χτυπήθηκε ο Ίβιτς και δεν είναι καν στο γήπεδο αυτή τη στιγμή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι παίκτες των δύο ομάδων ξέχασαν ότι είναι ποδοσφαιριστές στο 54ο λεπτό, αποφασίζοντας να δείξουν τις ικανότητές τους στο… μποξ, σε μία φάση στα καρέ του Στιλ.

Έπειτα από μια εκτέλεση κόρνερ, ο Κρέσπο έκανε κίνηση να κλωτσήσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του Στιλ, ο οποίος ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

H φάση που σημάδεψε το παιχνίδι

H φάση που σημάδεψε το παιχνίδι

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Μολέντο, ο οποίος κινήθηκε προς το μέρος του και κατόπιν ο αμυντικός του ΠΑΟΚ «αρπάχτηκε» με τον Μπεργκ, τραβώντας με κεφαλοκλείδωμα τον Σουηδό στο έδαφος.

Κατόπιν ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έγιναν ένα κουβάρι, με τον Σάκχοφ να ρίχνει κλωτσιές στον πεσμένο Μπεργκ, τον Χουλτ να κινείται εναντίον του παίκτη του ΠΑΟΚ κι εκείνον να επιχειρεί να τον χτυπήσει. Από την οργή δε του Σάκχοφ δεν γλίτωσαν ούτε οι Κουλιμπαλί-Εμποκού, εναντίον των οποίων επίσης κινήθηκε.

Στο νοσοκομείο ο Ίβιτς μετά από κουτάκι μπύρας που δέχτηκε στο κεφάλι

Σαν να μην έφτανε το ξύλο εντός αγωνιστικού χώρου ένας ανεγκέφαλος οπαδός πέταξε στον Βλάνταν Ίβιτς κουτάκι μπύρας και αυτό τον βρήκε στο κεφάλι, με τον προπονητή του «δικεφάλου» του Βορρά να πέφτει αιμόφυρτος στο χορτάρι.

Ο Σέρβος τεχνικός έφυγε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με αναπηρικό καροτσάκι.

O προπονητής του ΠΑΟΚ δέχεται τις πρώτες βοήθειες

O προπονητής του ΠΑΟΚ δέχεται τις πρώτες βοήθειες

To ερώτημα που προκύπτει είναι πότε θα ληφθούν σοβαρά μέτρα για την πάταξη της βίας στα ελληνικά γήπεδα. Θα πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς για να αναλάβουν η πολιτεία και οι αρμόδιοι αθλητικοί φορείς δραστικά μέτρα;

Ο Μπεργκ και ο Κρέσπο παλεύουν πριν εμπλακούν στη σύρραξη και οι συμπαίκτες τους

Ο Μπεργκ και ο Κρέσπο παλεύουν πριν εμπλακούν στη σύρραξη και οι συμπαίκτες τους 

Ο Κομίνης παρακολουθεί άναυδος το ξύλο μεταξύ των παικτών

Ο Κομίνης παρακολουθεί άναυδος το ξύλο μεταξύ των παικτών

 Ο Βλάνταν Ίβιτς σφαδάζει από τους πόνους

Ο Βλάνταν Ίβιτς σφαδάζει από τους πόνους

To σκίσιμο στο κεφάλι του Ίβιτς μετά το αντικείμενο που δέχτηκε

To σκίσιμο στο κεφάλι του Ίβιτς μετά το αντικείμενο που δέχτηκε

Γκολ: 10′ Μπεργκ (Παναθηναϊκός)

Κίτρινες: Kάτσε (ΠΑΟΚ), Πέδρο Ενρίκε (ΠΑΟΚ), Ο

Κόκκινες: 20′ Οδ. Βλαχοδήμος (Παναθηναϊκός), 51′ Ουάρντα (ΠΑΟΚ)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Ρέις, Μαρινάκης, Εμποκού, Κλωναρίδης, Μολίνς (24′ Στιλ), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάτσε, Σάκχοφ, Ουάρντα, Ενρίκε, Πρίγιοβιτς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση