HomeHL-WorldΣτο Βερολίνο ο νέος ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας

Στο Βερολίνο ο νέος ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας

Συνάντηση με τον Σόιμπλε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντάται τη Δευτέρα στο Βερολίνο ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα εξεταστεί «το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και τα μέσα για να δοθεί μια αληθινή, ισχυρή ώθηση στην ολοκλήρωση της ευρωζώνης», ανέφερε ο Λεμέρ κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μπερσί με τον προκάτοχό του Μισέλ Σαπέν.

«Θα αναχωρήσουμε μαζί για τις Βρυξέλλες για την πρώτο μας συμβούλιο» των υπουργών Οικονομικών με τον Σόιμπλε, λέγοντας μάλιστα ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά μαζί του.

«Είναι καιρός η ΕΕ και ειδικότερα η ευρωζώνη να αποκτήσουν τη συνοχή, τη δύναμη αυτή που απαιτείται για να αντιμετωπίσουν την ισχύ της Κίνας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ο Λεμέρ υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της γαλλικής Δεξιάς και πρώην υπουργός του συντηρητικού κόμματος, ενώ ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως διευθυντής του γραφείου του δεξιού πρωθυπουργού Ντομινίκ ντε Βιλπάν και στη συνέχεια εξελέγη βουλευτής με το συντηρητικό κόμμα.

Εγινε υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (2008) και υπουργός Γεωργίας όταν πρωθυπουργός ήταν ο Φρανσουά Φιγιόν ενώ το 2014 διεκδίκησε την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος, απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί, αλλά απέτυχε.

Ηταν υποψήφιος και στις προκριματικές εκλογές της Δεξιάς για υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2017, αλλά πήρε μόνο 2,4%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση