HomeHL-PsilaΗ ανακύκλωση ρούχων θεωρείται επιτυχημένη στο Ηράκλειο;

Η ανακύκλωση ρούχων θεωρείται επιτυχημένη στο Ηράκλειο;

Όταν οι κόκκινοι κάδοι γεμίζουν, αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζεται…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το θέαμα είναι τουλάχιστον ενοχλητικό. Για να μην πει κανείς εξοργιστικό. Ένας σωρός ρούχα, παπούτσια και … εσώρουχα, πεταμένα στην κυριολεξία στον δρόμο, έξω από έναν από εκείνους τους «περίφημους» κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων, για τους οποίους οι «αστικοί μύθοι» ολοένα και πληθαίνουν.

Οδός Γερωνυμάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου, απέναντι από σχολείο. Κάποιος θέλησε να ανακυκλώσει τα παλιά του ρούχα. Πολύ ωραία, δεν εντοπίζουμε τίποτα το μεμπτό στην πρόθεση. Προφανώς θα τα είχε βάλει κάπου, σε μια κούτα σε μια τσάντα ίσως; Μόνο υποθέσεις φυσικά μπορούμε να κάνουμε αφού κρίνουμε εκ του αποτελέσματος!

Πολύ αμφιβάλουμε αν απλά πήρε τα παλιά του ρούχα αγκαλιά και τα περιέφερε στους δρόμους μέχρι να τα εγκαταλείψει όπου να΄ ναι! Τα πήγε στον κόκκινο κάδο της ανακύκλωσης ρούχων. Έλα όμως που ο κάδος ήταν ασφυκτικά γεμάτος. (Κάθε πότε και ποιος άραγε τον αδειάζει και τί να γίνονται τα ρούχα;) Πιθανότατα λοιπόν, άφησε την κούτα ή την τσάντα έξω από τον κάδο, αφού δεν είχε κι άλλη επιλογή.

Το πώς βρέθηκαν απλωμένα στο πεζοδρόμιο, αυτό πάλι είναι μια άλλη ιστορία. Το ζητούμενο τώρα είναι που θα καταλήξουν όλα αυτά τα «προικιά» και μέχρι πότε θα … σφουγγαρίζουν τα πεζοδρόμια…

psila-grammata1

Διαφήμιση
Διαφήμιση