HomeHL-9Ξεκινά σήμερα η καταγραφή των αδιάθετων κηπευτικών στην Ιεράπετρα

Ξεκινά σήμερα η καταγραφή των αδιάθετων κηπευτικών στην Ιεράπετρα

Παραμένουν σε απόγνωση οι αγρότες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην καταγραφή των αδιάθετων κηπευτικών της Ιεράπετρας, κατάσταση που έχει φέρει στην κυριολεξία σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι βλέπουν τεράστιες ποσότητες από τα προϊόντα τους να πετάγονται στα σκουπίδια ή να σαπίζουν στις αποθήκες.

Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, παρουσία και του περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Δασκαλάκη, ο οποίος ενημέρωση το σώμα πως μετά από σχετική απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου συγκρότησε τριμελή επιτροπή προκειμένου να ξεκινήσει σήμερα κιόλας η καταγραφή των αδιάθετων κηπευτικών.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr στην επιτροπή που θα αποτελείται και από τρία αναπληρωματικά μέλη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου Ιεράπετρας αλλά και του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής.

Τις επόμενες ώρες πρόκειται να οριστικοποιηθεί και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η καταγραφή για τα προϊόντα του κάθε παραγωγού που έχει υποστεί ζημιά από την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους παράγοντες που θεωρείται ότι αποτελούν την αιτία του φαινομένου, συγκαταλέγονται οι καιρικές συνθήκες, οι μεγάλες εισαγωγές ντομάτας που πιέζουν δραματικά προς τα κάτω τις τιμές αλλά και η εξαγγελία της απεργίας της ΠΝΟ.

Σύμφωνα με τους αγρότες έχει διασαλευτεί η ομαλή ροή της αγοράς κηπευτικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση