HomeHL-9Το Συμβούλιο της Ευρώπης απένειμε βραβείο στον Δήμο Χερσονήσου

Το Συμβούλιο της Ευρώπης απένειμε βραβείο στον Δήμο Χερσονήσου

Για το πρόγραμμα επιβράβευσης επαναλαμβανόμενων τουριστών επισκεπτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση του Συμβουλίου της Ευρώπης στην ξενοδοχειακή μονάδα «Lyttos” στον Ανισσαρά του Δήμου Χερσονήσου στην οποία αναδείχθηκαν οι πρωτοπόρες και καινοτόμες καλές πρακτικές των Δήμων της Ελλάδας .

Το Πρόγραμμα Ανάδειξης Καλών Πρακτικών στους Ελληνικούς Δήμους αποτελεί μια συστηματική μέθοδο, κατά την οποία οι καλές πρακτικές σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία εντοπίζονται, αναδεικνύονται και διαχέονται σε άλλους Δήμους. Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το Κέντρο Τεχνογνωσίας για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης για να αναδεικνύει τους Δήμους, που έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες πρωτοβουλίες ή πρότυπα σχέδια σε βασικούς τομείς της δραστηριότητάς τους, με σημαντικό αντίκτυπο στη τοπική κοινωνία.

Το Πρόγραμμα Ανάδειξης Καλών Πρακτικών στους Ελληνικούς Δήμους υλοποιείται για πρώτη φορά, στο πλαίσιο συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης με το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και το Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ). Στόχος του Προγράμματος είναι ο εντοπισμός, η δημόσια αναγνώριση και η διάδοση βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στους Δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Χερσονήσου και ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας απέσπασαν τις σημαντικές τιμητικές διακρίσεις στον τομέα του Τουρισμού, ενώ οι Δήμοι Τρίπολης, Θέρμης και Θεσσαλονίκης απέσπασαν αντίστοιχα τις τιμητικές διακρίσεις στον τομέα Νέων Τεχνολογιών.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης κ. Ευθύμιος Μουντράκης παρέλαβαν το «Βραβείο για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Επαναλαμβανόμενων Τουριστών Επισκεπτών» που εφαρμόζει η Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης με τη συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων, τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας.

Στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης  παρουσίασε αναλυτικά το Πρόγραμμα Επιβράβευσης των Επαναλαμβανόμενων Τουριστών Επισκεπτών και ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες αλλά και τους απλούς κατοίκους που με τον επαγγελματισμό και την φιλοξενία τους  κατάφεραν το αδύνατο για πολλούς προορισμούς μαζικού τουρισμού.

Να μετατρέψουν τον κάθε επισκέπτη από «τουρίστα» σε φίλο και καλό πρεσβευτή του τόπου μας.

Ο Δήμος Χερσονήσου θα συνεχίσει και θα εμπλουτίζει διαρκώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δημιουργώντας διαρκώς όλο και στενότερη και πιο προσωπική σχέση με τους επισκέπτες μας».

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Δήμος Χερσονήσου θα κληθεί να παρουσιάσει την «καλή πρακτική του» σε άλλους Δήμους της Ευρώπης καθώς και να λάβει τεχνογνωσία από άλλους Δήμους που εφαρμόζουν καλές πρακτικές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση