HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανία: 18 μονάδες προβάδισμα για τη Μέι

Βρετανία: 18 μονάδες προβάδισμα για τη Μέι

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχουν διευρύνει ελαφρά το μεγάλο τους προβάδισμα έναντι των αντιπολιτευόμενων Εργατικών όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Survation για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής Good Morning Britain, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Μάλιστα στην δημοσκόπηση υπογραμμίζεται πως η λειτουργία του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας εμφανίζεται πλέον ως η κυριότερη ανησυχία των πολιτών αντί του Brexit.

Στην πρόθεση ψήφου οι Τόρις εξασφαλίζουν το 48%, μία ποσοστιαία μονάδα παραπάνω από ανάλογη δημοσκόπηση πριν από μια εβδομάδα, ενώ οι Εργατικοί παραμένουν στο 30%.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονται στο 8%, μια ποσοστιαία μονάδα επιπλέον, ενώ το Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) παραμένει στο 4%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.016 ανθρώπων το διάστημα 12-13 Μαΐου και διαπίστωσε ότι αυτό που απασχολεί σήμερα περισσότερο τους ψηφοφόρους είναι το μέλλον του βρετανικού ΕΣΥ αντί του Brexit και ακολουθούν το θέμα της οικονομίας, το μεταναστευτικό και η παιδεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση