HomeHL-EconomyΠετρόπουλος: Θέμα ανάγνωσης τα μέτρα των 5 δις ευρώ

Πετρόπουλος: Θέμα ανάγνωσης τα μέτρα των 5 δις ευρώ

Ωραιοποιημένη εικόνα από τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια διαφορετική εικόνα σχετικά με το λογαριασμό των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου και συζητείται από σήμερα στη Βουλή επιχείρησε να περάσει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέτρα 5 δισ. που περιλαμβάνονται στις 941 σελίδες του πολυνομοσχεδίου «είναι θέμα ανάγνωσης» κάνοντας λόγο για «κονδύλια που μιλάνε για μεικτά ποσά και άλλα για καθαρά ποσά».

Επέμεινε, δε, ότι η συμφωνία είναι δημοσιονομικά ουδέτερη και ότι «είναι ισορροπημένα τα μέτρα-αντίμετρα».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ για τις νέες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες υποστήριξε ότι σε εισοδήματα μέχρι 15.000 με 17.000 θα έχουμε μικρότερη εισφορά συγκριτικά με το 2016, ενώ μέχρι τα 15.000 ευρώ θα καταβάλλεται το ίδιο ποσό.

Πρόσθεσε ότι από το 2019 και μετά η κυβέρνηση θα δει μια νέα αρχιτεκτονική στις μεγάλες εισφορές, με παρεμβάσεις στην κλιμάκωση.

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν οι εισφορές ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι «οφείλουμε να βρούμε κάποιες λύσεις, το συζητάμε εμείς, το δουλεύουμε. Αν δεν έχουμε αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε μπροστά μας το 2017 και το 2018 για να προσπαθήσουμε».

Όσο για τη σφαγή των επιδομάτων ο κ. Πετρόπουλος επέλεξε να δώσει μια πιο ωραιοποιημένη εικόνα λέγοντας ότι «οι δικαιούχοι θα εξακολουθούν να παίρνουν επιδόματα αλλά μπαίνουν όρια με εισοδηματικά κριτήρια. Δεν τα κόβουμε μέτα το 2018».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση