HomeHL-GreeceΣυνάντηση Τσίπρα με Πούτιν στο Πεκίνο -Τι συζήτησαν

Συνάντηση Τσίπρα με Πούτιν στο Πεκίνο -Τι συζήτησαν

Για τις Ελληνορωσικές σχέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις ελληνορωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην περιοχή συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ενίσχυση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού μεταξύ άλλων.

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και του αριθμού τουριστών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, σημείωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με το ΑΠΕ, συμπληρώνοντας ότι οι δύο κυβερνήσεις συνεργάζονται πολύ στενά για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Για τον σκοπό αυτό, Ελλάδα και Ρωσία θα προετοιμάσουν τη νέα Σύνοδο Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής, ανέφερε ακόμη.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων και αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσής τους. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ, όπως και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

«Με τον Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν συζητήσαμε σήμερα στο Πεκίνο για την αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων και τις εξελίξεις στην περιοχή μας», έγραψε ο κ. Τσίπρας στο Twitter έπειτα από τη συνάντηση.

tweet-tsipras-poutin

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση