Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας στο Αδενδρο, όπου εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία Intercity, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 11.

Ο τραγικός απολογισμός ανέβηκε την Κυριακή, καθώς έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο ένας από τους τραυματίες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τον δεύτερο μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και κατέληξε.

Δυο ακόμη τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ άλλοι τέσσερις φέρουν ελαφρά τραύματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα θύματα της τραγωδίας ήταν 44, 50 και 55 ετών, ενώ οι τραυματίες είναι από 23 έως 75 ετών.

treno-ektroxiasmos-1

 

«Ως το μεσημέρι θα έχουμε στοιχεία από τις επί τόπου έρευνες», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης. Στο Αδενδρο είναι σε εξέλιξη αυτοψία για τα αίτια του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας. «Ετσι λειτουργούν τα δρομολόγια εδώ και 12 χρόνια που λειτουργεί αυτή η γραμμή και δεν έχει συμβεί το παραμικρό», συμπλήρωσε ο κ. Πετράκης, αλλά ανέφερε ότι γίνονταν έργα τα οποία έπρεπε να τελειώσουν εντός του έτους.

Σε ό,τι αφορά την επιτρεπόμενη ταχύτητα των 60 χλμ. την ώρα, τόνισε ότι «είναι θέμα που ερευνούν οι ειδικοί».

Στο σημείο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναμένεται και εισαγγελέας, ο οποίος θα παραλάβει τον ταχογράφο της αμαξοστοιχίας.

 «Είδα τον χάρο με τα μάτια μου» 

Στις 21:45 το βράδυ του Σαββάτου η αμαξοστοιχία που μετέφερε 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό, εκτελώντας το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το Αδενδρο και το κινητήριο βαγόνι προσέκρουσε σε κτίριο, το οποίο διαπέρασε.

Απίστευτη τύχη είχαν δύο άτομα, που βρίσκονταν μέσα στην οικία την οποία διαπέρασε το βαγόνι. Σαστισμένος με ό,τι προηγήθηκε, αλλά και με το φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ένας εκ των δύο διασωθέντων δήλωνε λίγο αργότερα ότι τρόμαξε πολύ κατά την πρόσκρουση και από το φόβο του πήδηξε έξω από το σπίτι.

«Είδα το χάρο με τα μάτια μου», δήλωσε ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία του γείτονά του.

«Άκουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τρένο να πλησιάζει και να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου», πρόσθεσε, σοκαρισμένος από το συμβάν.

Έρευνες όλο το βράδυ

Η πυροσβεστική συνέχισε όλο το βράδυ τις έρευνες, για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων.

Συγκλονίζουν οι εικόνες της επόμενης ημέρας

Το μέγεθος της τραγωδίας αποκαλύπτουν οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας, το πρωί της Κυριακής, τα οποία καταγράφηκαν με drone σε βίντεο της ιστοσελίδας emvolos.

Η νέα ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το πρωί της Κυριακής η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε νέα ανακοίνωση για το δυστύχημα.

«Χθες στις 21:45 η αμαξοστοιχία I/C58 η οποία μετέφερε 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το Άδενδρο, ενώ στη συνέχεια το κινητήριο βαγόνι προσέκρουσε σε κτίριο του ΟΣΕ το οποίο και διαπέρασε.

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του προσωπικού της αμαξοστοιχίας.

Ειδικότερα, συμμετείχαν 28 διασώστες και 3 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα οχήματα.

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών επιχείρησαν ακόμα 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα προσωπικό καθώς και 15 αξιωματικοί και 75 άντρες της αστυνομίας και της Τροχαίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, μετά από εντολή του Υπουργού κυρίου Χρ. Σπίρτζη, μεταβαίνουν επιτόπου στο σημείο του δυστυχήματος, όπου ήδη βρίσκονται κλιμάκια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και του ΟΣΕ για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών του τραγικού συμβάντος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες υπάρχουν δυο νεκροί, τρεις σοβαρά τραυματίες εκ των οποίων οι δυο είναι πολυτραυματίες, ένας διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση και τέσσερις ελαφρά τραυματίες.

Στα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες έχουν σπεύσει στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλη η σιδηροδρομική οικογένεια εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

iefimerida.gr ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες: SOOC,Emvolos.gr, alexandriamou.gr, Βίντεο: emvolos

Διαφήμιση
Διαφήμιση