HomeHL-SportsΟΦΗ Άρης 1-1

ΟΦΗ Άρης 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ και στο τρίτο ντέρμπι στη σειρά ήρθε ισόπαλος 1-1 * Είχαν ευκαιρίες και οι δύο ομάδες για τη νίκη * Με εννιά τελείωσαν οι Κρητικοί, με δέκα οι φιλοξενούμενοι

Δεν χαρίστηκε ούτε σε αυτόν και τον… τελείωσε! Ο ΟΦΗ μπορεί να μην είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον σε κανένα από τα τρία ντέρμπι που έδωσε στη σειρά, όμως, μετά τους Απόλλων Σμύρνης και Λαμία πήρε 1-1 και από τον Άρη ελαχιστοποιώντας του έτσι τις ελπίδες για άνοδο στην κατηγορία.

Το ματς του Σαββάτου  στο «Γεντί Κουλέ» στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Β’ Εθνικής είχε άγρια ομορφιά και μεγάλη ένταση. Η κάθε ομάδα θα μπορούσε να το είχε κερδίσει με την μπίλια τελικά να κάθεται στην ισοπαλία.

Με αυτή ο ΟΦΗ φαίνεται ότι είναι σχεδόν απίθανο να τερματίσει τρίτος, ενώ δύσκολα θα καταφέρει να περάσει και τα Τρίκαλα και έτσι η σεζόν θα τον βρει πέμπτο. Του απομένουν τα ματς με Σπάρτη, Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακό.

Όσο για τους Θεσσαλονικείς, πήγαν στο -5 από τη Λαμία, η οποία παίζει κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης την Κυριακή. Την επόμενη αγωνιστική ο Άρης θα υποδεχτεί τους Φθιώτες στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά ακόμη και τρίποντο δεν θα του φτάνει για να τους προσπεράσει, ενώ στη συνέχεια παίζει και με την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Από εκεί και πέρα, για τους φιλοξενούμενους ο Διούδης είχε δύο καθοριστικές επεμβάσεις, ενώ τα πάντα μεσοεπιθετικά περιστρέφονταν ξανά γύρω από τον Τάτο. Βοήθησε πολύ ο Καπνίδης με την είσοδό του. Για τον ΟΦΗ, Βουό και Μπόατενγκ έκαναν τη διαφορά. Επιπόλαιος ήταν ο Όγκμποε χαλώντας αντεπιθέσεις με καλές προοπτικές.

Πιο αποφασισμένος μπήκε στο ματς ο ΟΦΗ και γι’ αυτό δεν δυσκολεύτηκε να πάρει από τα πρώτα λεπτά τα ηνία της αναμέτρησης. Κυριαρχούσε στον χώρο του κέντρου με τον Μπόατενγκ να κάνει καλό ματς και τους πάντες στους γηπεδούχους να ψάχνουν τον Βουό.

Ο Άρης δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και αυτό κατά κύριο λόγο γιατί ο Τάτος δεν είχε μπει στο κλίμα του αγώνα. Πίτου Γκαρσία και Παυλίδης δεν έβγαζαν ούτε μία καλή κάθετη για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις με αποτέλεσμα η μπάλα να μη φτάνει ποτέ στον Ίλιτς.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η υπεροχή του ΟΦΗ γινόταν και πιο εμφανής και τελικά στο 29′ οι Κρητικοί βρήκαν και το γκολ που έψαχναν με τον Μιλοσάβλιεφ σε μία φάση που κλειδί ήταν η κίνηση του Παντίδου. Συμμετοχή είχε και ο Βουό, ο οποίος έπαιρνε τις περισσότερες μονομαχίες κόντρα στους αντιπάλους του και έχασε στη συνέχεια δύο ευκαιρίες για να σκοράρει.

Το ματς άναψε και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η φάση του 34′. Ένα δυνατό μαρκάρισμα του Νάστου στον Τάτο ήταν αρκετό για να πιαστούν οι παίκτες των δύο ομάδων στα χέρια και τελικά να έχουμε αποβολές για Παντίδο και Μπούρμπο και αναπροσαρμογή των πλάνων των δύο προπονητών.

Διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο μέρος, στο οποίο ο ΟΦΗ ξεκίνησε με σαφή προσανατολισμό να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Αυτό είχε φανεί και από την αλλαγή που είχε προηγηθεί με τον Όστοϊτς αντί του Χαντί. Οι «ασπρόμαυροι» δεν ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν και προτίμησαν να περιμένουν.

Αυτό, όμως, δεν τους βγήκε με τον Άρη να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και σταδιακά να γίνεται απειλητικός. Ο Κωστένογλου έπαιξε τα ρέστα του βάζοντας Μπαργκάν και Καπνίδη και κάπου εκεί άλλαξε πλήρως η εικόνα της ομάδας του με τον δεύτερο να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Οι συμπαίκτες του άρχισαν να τον ψάχνουν, ο Άρης ξαφνικά είχε σημείο αναφοράς στην επίθεσή του και το 1-1 έγινε στο 73′ με δική του κεφαλιά από σέντρα του Τάτου. Φυσικά με τόσο επιθετικογενές σχήμα ήταν λογικό να έχουν και αμυντικά προβλήματα οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έπαιζαν με μοναδικό κόφτη τον Τζανακάκη.

Μετά την ισοφάριση ο ΟΦΗ έβγαλε αντεπιθέσεις, αλλά οι περισσότερες δεν είχαν την κατάληξη που θα έπρεπε λόγω βιαστικών επιλογών. Ωστόσο, στο 76′ οι Κρητικοί άγγιξαν το γκολ με τους Βαλλιάνο και Μάνο. Το ματς άνοιξε εντελώς και στην τελευταία φάση του ματς ο Τζανακάκης πέταξε στα σκουπίδια μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το 1-2. Αμέσως μετά ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης και οι παίκτες του Άρη έπεσαν απογοητευμένοι στο χορτάρι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Θάνος (Γρεβενών), βοηθοί του οι Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) και Μπαλτάς (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Σωτηριάδης (Λασιθίου).

Κίτρινες: 36′ Νάστος, 51′ Μιλοσάβλιεφ, 80′ Μάνος – 36′ Τάτος, 89′ Τζανακάκης

Κόκκινες: 36′ Παντίδος, 90′ Μάνος – 36′ Μπούρμπος

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Παντίδος, Κομεσίδης (63′ Αντουκόρ), Νάστος, Χαντί (39′ Όστοϊτς), Μπόατενγκ, Όγκμποε, Μιλοσάβλιεφ (70′ Μάνος), Βουό.

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Μπούρμπος, Τζανακάκης, Σόουζα, Ταυλαρίδης, Ρόβας (46′ Καράμπελας), Ντούνης, Πίτου Γκαρσία (67′ Μπαργκάν), Παυλίδης (67′ Καπνίδης), Τάτος, Ίλιτς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση