HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Μείωση φόρων και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος

Μητσοτάκης: Μείωση φόρων και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος

Ομιλία σε ελεύθερους επαγγελματίες, στα Πετράλωνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ελεύθερους επαγγελματίες, στα Πετράλωνα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής αξιοπιστίας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Παραβίασε όλες τις »κόκκινες» γραμμές της, τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Με το νέο μνημόνιο θίγονται οι πιο αδύναμοι μέσα από την μείωση συντάξεων και του αφορολόγητου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης που έκανε αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων του για μείωση της φορολογίας, κυρίως στο κομμάτι των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Θέλουμε ένα διαφορετικό μείγμα με τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση. Η ΝΔ θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές. Θα προχωρήσουμε στην μείωση από το 20% στο 9% της εισαγωγικής φορολογίας, η οποία σε συνδυασμό με μια σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα δώσει ανάσα στους ελεύθερους επαγγελματίες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως μόνο με ένα τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο θα πείσουμε τους πιστωτές για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις οικονομικές συνέπειες του τέταρτου μνημονίου, τονίζοντας ότι θα υπάρξει επιβάρυνση 900 ευρώ το χρόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες. «Εάν η χωρά δεν επιστρέψει στην ανάπτυξη, εάν δε δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τότε καμία παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα δε θα λειτουργήσει αποφασιστικά», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επέμεινε στο αίτημα για πολιτική αλλαγή.

«Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Θα αξιοποιήσουμε το χρόνο για να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από αυτόν που βαδίζουμε σήμερα. Δε δέχομαι ένα κράτος που τιμωρεί τον πολίτη, επειδή είναι πετυχημένος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον κύριο Τσίπρα για προσπάθεια κατασκευής ενός νέου success story.

«Προσπαθεί η κυβέρνηση να »χτίσει» ένα καινούργιο success story όταν έχει συντελεστεί μια καταστροφή στην παραγωγική Ελλάδα, πανηγυρίζοντας για τα αυτονόητα. Ενδεχομένως η Ελλάδα να βγει στις αγορές, να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όταν η πραγματική εικόνα της χώρας είναι τραγική. Η κυβέρνηση κάνει τα αυτονόητα, με την χώρα να πηγαίνει στη λάθος κατεύθυνση, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση