HomeHL-EconomyΘεοχαρόπουλος: Πανωλεθρία η διαπραγμάτευση

Θεοχαρόπουλος: Πανωλεθρία η διαπραγμάτευση

Απαράδεκτα μέτρα δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης-πανωλεθρία δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για απαράδεκτα μέτρα που δεσμεύουν την χώρα για πολλά χρόνια, υπονομεύοντας την πιθανότητα εξόδου από την κρίση. «Φαίνεται ότι καθυστέρηση η αξιολόγηση γιατί διαπραγματευόταν ο ΣΥΡΙΖΑ… με τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στα «Νέα».

Επανέλαβε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταψηφίσει το προϊόν μίας αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης, ενώ τόνισε ότι «τα αντίμετρα είναι ο ορισμός της ανακύκλωσης της φτώχειας, είναι άλλη μία κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ όπως το προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα, και κορόιδα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπάρχουν».

Αναφερόμενος στις γαλλικές εκλογές, σχολίασε ότι η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν δείχνει πως οι προοδευτικοί πολίτες ψάχνουν λύσεις μακριά από τα στερεότυπα του παρελθόντος, επιδιώκοντας την ανανέωση ιδεών, προσώπων και πολιτικών πρακτικών κι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει. Να προχωρήσει προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Με απαντήσεις σε κορυφαίες προκλήσεις όπως το προσφυγικό. Αλλιώς τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν με οδυνηρές συνέπειες για τις ίδιες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Για τις διεργασίες και τις αναταράξεις στη Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι ο χώρος για να πάει πέρα από αυτό που είναι σήμερα χρειάζεται ενότητα και ανανέωση, όχι αναπαλαίωση. «Να δημιουργήσουμε το νέο σε πρόσωπα, ιδέες, προγράμματα και σύμβολα», ανέφερε και δεν έκρυψε την ανησυχία του για την ένταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

«Αν έλεγα ότι δεν με ανησυχούν, δεν θα ήμουν ειλικρινής. Προσωπικά, είμαι απόλυτα προσηλωμένος στην προοπτική ενός μεγάλου προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού φορέα, μακριά από ξεπερασμένες μικροκομματικές αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν την κοινωνία, καθώς στόχος μας σήμερα είναι να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων μακριά από ανασφάλειες, αλαζονείες και κομματικές περιχαρακώσεις», επισήμανε.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση