HomeΕΛΛΑΔΑ«Φροντιστήριο» από Αχτσιόγλου -Πετρόπουλο στους βουλευτές για εισφορές, ασφαλιστικό, εργασιακά

«Φροντιστήριο» από Αχτσιόγλου -Πετρόπουλο στους βουλευτές για εισφορές, ασφαλιστικό, εργασιακά

Παρών και ο Τζανακόπουλος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις ασφαλιστικές εισφορές που είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος για τους βουλευτές, συνεχίζεται το «μασάζ» στον ΣΥΡΙΖΑ για δεύτερη ημέρα, με το βλέμμα όλων στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Οι υπουργοί Έφη Αχτσιόγλου και Τάσος Πετρόπουλος ενημέρωσαν την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ στη διαδικασία μετείχε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά πληροφορίες, η υπουργός κ. Αχτσιόγλου έλαβε το λόγο και ξεκαθάρισε πως η αλλαγή σε σχέση με τις εισφορές δεν θα γίνει φέτος, αλλά το 2018, πράγμα που σημαίνει ότι για το 2017 παραμένουν ως έχουν.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην αλλαγή στον 4387/16 για το ασφαλιστικό, εξήγησε ότι με την κατάργηση των ασφαλιστικών κλάσεων, οι εισφορές των αυτοαπασχολούμενων υπολογίζονται στη βάση του καθαρού εισοδήματος.

Δηλαδή, έσοδα μείον έξοδα, μείον τις εισφορές της προηγούμενης χρονιάς. Με την αλλαγή που θα ισχύσει το 2018, η βάση υπολογισμού θα έχει μια διαφορά, καθότι δεν θα αφαιρεί κανείς τις εισφορές της προηγούμενης χρονιάς, αλλά θα έχει για έκπτωση ένα 15%. Εν ολίγοις ο υπολογισμός θα είναι : καθαρό εισόδημα, μείον έξοδα, μείον μία έκπτωση της τάξεως του 15%. Και έτσι θα υπολογιστούν οι εισφορές του 2018.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση