HomeHL-9Η 7η ΥΠΕ Κρήτης για τη μετακίνηση ιατρού από το Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης για τη μετακίνηση ιατρού από το Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας

Μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναφορικά με τους προβληματισμούς που εξέφρασε με επιστολή του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, σχετικά με τη μετακίνηση ιατρού από το Κ.Υ. Ιεράπετρας στο Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, την οποία απηύθυνε στην Διοικήτρια των Διασυνδεδεμένων Νοσοκομείου Λασιθίου, κα Σπινθούρη, η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

“Η εν λόγω Γενική Ιατρός, ανήκει οργανικά στο Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας και είχε μετακινηθεί στο Κ.Υ. Ιεράπετρας. Καμία σχέση δεν είχε η ιατρός με τη λειτουργία του Νοσοκομείου ή των Κλινικών του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Επιπλέον, η ίδια είχε αιτηθεί τη μετακίνησή της στο Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από θετική εισήγηση των αρμοδίων θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου και του Κ.Υ.. Ως εκ τούτου, ουδέποτε η κα Σπινθούρη πρότεινε τη μετακίνηση της συγκεκριμένης ιατρού.

Όπως είναι γνωστό, τα Κέντρα Υγείας υπάγονται στη δικαιοδοσία των Υ.ΠΕ., συνεπώς, η αρμοδιότητα και η έκδοση πράξεων για τη μετακίνηση του προσωπικού (ιατρικού ή μη) είναι αποκλειστική ευθύνη των κατά τόπους Υ.ΠΕ. και κανενός διοικητή νοσοκομείου.

Συμπερασματικά, η μετακίνηση της εν λόγω ιατρού από το Κ.Υ. Ιεράπετρας προς το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε με πράξη της Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, μετά από σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων θεσμικών οργάνων του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου και του Κ.Υ. Ιεράπετρας, αλλά και μετά από αίτημα της ίδιας της ιατρού.

Υπενθυμίζουμε ότι βασικό κριτήριο της 7ης Υ.ΠΕ., αναφορικά με τις μετακινήσεις προσωπικού είναι καταρχήν, η εύρυθμη λειτουργία των φορέων προέλευσης και υποδοχής και κατά δεύτερον, η στάθμιση της προσωπικής κατάστασης των υπαλλήλων. Σαφώς δεν αποτελεί κυρίαρχο κριτήριο παραμονής ή μετακίνησης ο τόπος καταγωγής αυτών.

Επομένως, τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, προκαλεί δε εύλογα ερωτηματικά τόσο το ύφος όσο και το περιεχόμενό της”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση