HomeHL-9Ασυνόδευτο πακέτο με ναρκωτική ουσία εντόπισαν οι λιμενικοί στη Σούδα

Ασυνόδευτο πακέτο με ναρκωτική ουσία εντόπισαν οι λιμενικοί στη Σούδα

Συνολικά πέντε συλλήψεις στα Χανιά και τον Πειραιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε υπόθεση διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα που συνελήφθησαν χθες το πρωί στα Χανιά και τον Πειραιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν νωρίς χθες το πρωί, κατά την άφιξη του πλοίου της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας, άνδρες του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Χανίων εντόπισαν στον χώρο φύλαξης ασυνόδευτων δεμάτων μία νάιλον συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, μικτού βάρους 447,20 γραμμαρίων. Παραλήπτης της ναρκωτικής ουσίας ήταν ένας 20χρονος Χανιώτης ο οποίος και συνελήφθη.

narkotika-xania

Στη συνέχεια, μετά από έρευνα που ακολούθησε οι Λιμενικοί διαπίστωσαν ότι στην ίδια υπόθεση εμπλέκονταν άλλα δύο νεαρά άτομα, ένας 20χρονος και ένας 21χρονος, στο σπίτι των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετά από έφοδο των αρχών μία νάιλον συσκευασία μεγάλης χωρητικότητας με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με πιθανώς υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

Από την Λιμενική Αρχή των Χανίων κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες καθώς επίσης ένα δίκυκλο και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ οι νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χανίων.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα, προέκυψε στην ίδια υπόθεση εμπλέκονταν δύο ακόμη άτομα, ένας 62χρονος και ένας 19χρονος, κάτοικοι Πειραιά. Κλιμάκιο της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου  του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι των δύο ανδρών όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:

– μία  πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (0,4),

– μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους δεκατεσσάρων γραμμαρίων και πέντε δεκάτων του γραμμαρίου (14,5γρ),

– μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους τριών γραμμαρίων και ενός δεκάτου (3,1γρ),

– ένα μεταλλικό τριβείο ακατέργαστης κάνναβης,

– τρία πλαστικά τριβεία ακατέργαστης κάνναβης,

– ένα κινητό τηλέφωνο,

– ένα κυνηγετικό μονόκανο όπλο και

– μία μονόκανη καραμπίνα.

Οι δύο άνδρες στον Πειραιά, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση των Νόμων “Περί Ναρκωτικών”, “Περί Όπλων” και συναυτουργία, ενώ πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον των αρμόδιων Εισαγγελιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση