HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με το προεδρείο του ΤΕΕ-ΤΑΚ

Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με το προεδρείο του ΤΕΕ-ΤΑΚ

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με το προεδρείο της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-ΤΑΚ, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Βαρδάκης Σωκράτης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που απασχολούν τον τεχνικό κόσμο  του νησιού, όπως το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς των μηχανικών, αλλά και σε θέματα που αφορούν το σχεδιασμό και τη διαχείριση των αναπτυξιακών κατασκευαστικών έργων. Επίσης, συμφωνήθηκε η διεξαγωγή ενημερωτικής συνάντησης για τον νέο νόμων των αυθαιρέτων λόγω και της νέας παράτασης του υφιστάμενου νόμου.

Ο κ. Βαρδάκης, αφού τόνισε το ρόλο του ΤΕΕ-ΤΑΚ ως συμβουλευτικού οργάνου της πολιτείας, υπογράμμισε ότι μετά και το κλείσιμο της αξιολόγησης, προτεραιότητα όλων και σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να είναι η επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης. Εξέφρασε επίσης, την πεποίθηση ότι η δρομολόγηση από την Κυβέρνηση σε μια σειρά κρίσιμων αναπτυξιακών έργων όπως ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου, εκτός της μεγάλης σημασίας τους για την ανάπτυξη του νησιού θα αποτελέσουν ανάχωμα στην τάση «φυγής» που καταγράφετε τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των μηχανικών λόγω υψηλής ανεργίας ως αποτέλεσμα της καθίζησης της κατασκευαστικής και οικοδομικής δραστηριότητας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση