HomeHL-9Στη φυλακή ο 43χρονος για το… πιστολίδι στον ΟΚΑΝΑ Χανίων

Στη φυλακή ο 43χρονος για το… πιστολίδι στον ΟΚΑΝΑ Χανίων

Είχε κρατήσει ομήρους τρεις υπαλλήλους για επτά ώρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 43χρονος πατέρας πέντε παιδιών ο οποίος το πρωί της Δευτέρας είχε εισβάλλει ένοπλος στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά, κρατώντας ομήρους για επτά ολόκληρες ώρες τρεις υπαλλήλους.

okana-ktirio2 okana-ktirio

Ο 43χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον ανακριτή Χανίων φανερά μετανιωμένος δηλώνοντας ότι πρόθεσή του δεν ήταν να βλάψει τους εργαζόμενους αλλά η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, ήταν η αιτία που τον οδήγησε να διεκδικήσει με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία του περιπτέρου του.

Μετά την απολογία του ο άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Το χρονικό

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο 43χρονος άνδρας- που συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ – μπήκε το πρωί της Δευτέρας κρατώντας όπλο στα γραφεία και δήλωσε πως βρίσκεται σε απόγνωση γιατί δεν του ανανεώνουν την άδεια περιπτέρου που είχε στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Στη φωτογραφία εικονίζεται το περίπτερο του 45χρονου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, η επικείμενη κατεδάφιση του οποίου προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ
Στη φωτογραφία εικονίζεται το περίπτερο του 45χρονου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, η επικείμενη κατεδάφιση του οποίου προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη ωστόσο ο 43χρονος μόλις τους είδε άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν με αποτέλεσμα ο ένοπλος δράστης να τραυματιστεί ελαφρά.

Μέσα στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ βρίσκονταν τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και δεν μπορούσαν να φύγουν καθώς θα έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο με τον ένοπλο άνδρα.

Τελικά μετά από επτά ώρες κατάληψης στο κτίριο, τις διαπραγματεύσεις με την ΕΛ.ΑΣ. και μετά τη διαβεβαίωση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα ότι δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί το περίπτερο του στο άμεσο διάστημα, ο 43χρονος παραδόθηκε στις αρχές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση