HomeΚΡΗΤΗΟ Δήμος Ηρακλείου «πρωταθλητής» στην εκπαίδευση και την Διά Βίου Μάθηση

Ο Δήμος Ηρακλείου «πρωταθλητής» στην εκπαίδευση και την Διά Βίου Μάθηση

Ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της UNESCO

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της η UNESCO αναφέρεται στο Δήμο Ηρακλείου και στην συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων που Μαθαίνουν με δράσεις αλλά και με όραμα. Στην ανάρτηση αυτή γίνεται αναφορά στο τριήμερο εργαστήριο που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο από την Αντιδημαρχία Παιδείας τον Μάρτιο του 2017, στη μεγάλη συμμετοχή αλλά και στους στόχους και τα άμεσα σχέδια για την εκπαίδευση και την Διά Βίου Μάθηση.

Αναλυτικότερα το κείμενο της ανάρτησης  (μεταφρασμένο) αναφέρει:

«Η πόλη του Ηρακλείου στην Ελλάδα, ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης στις κοινότητες. Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια τριήμερου εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2017 με σκοπό την ανάδυση νέων τρόπων εφαρμογής της δια βίου μάθησης.

Μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Πόλεων Που Μαθαίνουν (GNLC) της UNESCO, το Ηράκλειο πρόκειται να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια ποικιλία έργων με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη και συνοχή της τοπικής κοινωνίας. Η πόλη επενδύει όχι μόνο στις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της κοινότητας, δίνοντας έτσι μεγάλη έμφαση στην ενεργό συμμετοχή του πολίτη στην οικοδόμηση μιας πόλης που μαθαίνει στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου εργαστηρίου, 50 συμμετέχοντες (πολίτες, εκπαιδευτές ενηλίκων, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπρόσωποι άλλων τοπικών οργανώσεων), εστίασαν στην κατανόηση της ιδέας των πόλεων που μαθαίνουν και συμμετείχαν ενεργά στην ανάπτυξη των ικανοτήτων των κοινοτήτων για την προώθηση της διά βίου μάθησης και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Το πρώτο και αποφασιστικό βήμα στο οποίο συμφώνησαν οι συμμετέχοντες ήταν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα οφέλη της ενεργού συμμετοχής στα κοινά και να διερευνήσουν τρόπους με τους οποίους οι δεξιότητες κάθε ατόμου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμβάλουν με θετικό τρόπο στην κοινότητα. Το πρώτο συγκεκριμένο βήμα προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου θα είναι ένα δημόσιο καλλιτεχνικό γεγονός που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2017 και θα δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να εκφράσουν με καλλιτεχνικό τρόπο τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους για μια πόλη που μαθαίνει».

Διαφήμιση
Διαφήμιση