HomeΚΡΗΤΗΔέσμευση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για πληρωμές στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία

Δέσμευση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για πληρωμές στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία

Σε ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα, η επίκαιρη ερώτηση  του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άμεση πληρωμή της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι οι νέοι αγρότες προσπαθούν σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν κυρίως από το ιδιαίτερα υψηλό κόστος παραγωγής και τα άδικα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιβάλει, τον εγκάλεσε για τις καθυστερήσεις  και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι βιοκαλλιεργητές από το Ηράκλειο της Κρήτης ως το Κιλκίς της Μακεδονίας κάνουν λόγο για εμπαιγμό από τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού τα χρονοδιαγράμματα πληρωμών συνεχώς αλλάζουν και ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις για:

-Πότε θα γίνει η πληρωμή των υπολοίπων του έτους 2014;

-Πότε θα γίνει η πληρωμή του   έτους 2015;

-Πότε θα γίνει η πληρωμή του 2016;

-Πότε θα υπογραφή η σχετική ΚΥΑ πληρωμών;

Ο αρμόδιος Υφυπουργός στην απάντηση του, αφού απέδωσε εμμέσως τις καθυστερήσεις στην έλλειψη συνεργασίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΔΑΟΚ των Περιφερειών, ενημέρωσε τον κ. Κεγκέρογλου ότι μέχρι το τέλος του έτους εκτιμά ότι θα αποπληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες και συγκεκριμένα:

-Μέχρι τέλος Ιουνίου θα αποπληρωθούν οι εκκρεμότητες που αφορούν το έτος 2014

-Μέχρι τέλος του έτους οι εκκρεμότητες για τα έτη 2015 και 2016.

Σε ότι αφορά την ΚΥΑ πιστώσεων ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι την υπέγραψε στις 28/03/17.

Σε ότι αφορά την αναμόρφωση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα που δημιουργούνται σε παλιούς και νέους βιοκαλλιεργητές, εξήγγειλε εκ νέου αλλαγή του προγράμματος με θέσπιση βασικού κριτήριου την εμπειρία.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση