HomeΕΛΛΑΔΑΓκιουλέκας: Το 4ο μνημόνιο έρχεται από την πίσω πόρτα

Γκιουλέκας: Το 4ο μνημόνιο έρχεται από την πίσω πόρτα

«Είναι δυνατόν με θέατρο σκιών να προχωρούμε σε αυτή τη χώρα;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για 4ο μνημόνιο, το οποίο μάλιστα έρχεται από την πίσω πόρτα, έκανε λόγο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα κέντρα υγείας, απάντησε: «Όταν γίνεται κάτι καλό, φυσικά θα το επικροτούμε. Έρχεται ο πρωθυπουργός και λέει ότι θα κάνει κέντρα υγείας, ευχαρίστως και εμείς να βοηθήσουμε να κάνει και αλλά, αλλά έρχεται στη Θεσσαλονίκη την ώρα που φέρνει από την πίσω πόρτα το 4ο μνημόνιο, το οποίο θα επιβαρύνει τους πολίτες και ειδικά τους ασθενέστερους».

Ο κ. Γκιουλέκας σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα μπαίνει στην επιτροπή το μνημόνιο, συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση ανοίγει την αυλαία ενός δράματος για τους πολίτες».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας και στις ανακοινώσεις περί κατάργησης των πανελλαδικών. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα τις καταργήσει και χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, δήλωσε ότι «δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι ότι θα καταργηθούν»… Τελικά, ποιος δουλεύει ποιον;» αναρωτήθηκε.

«Είναι δυνατόν με θέατρο σκιών να προχωρούμε σε αυτή τη χώρα; Έρχεται το μνημόνιο και δεν το συζητούμε» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Γκιούλεκας και υπενθύμισε τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι εάν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τις 9.000 ευρώ θα παραιτηθεί.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ακόμη ότι υπάρχει παράθυρο για τις ομαδικές απολύσεις και τόνισε ότι στη γερμανική Βουλή έχει κατατεθεί το κείμενο της συμφωνίας από τις 2 Μαΐου και οι Έλληνες βουλευτές δεν το γνωρίζουν ακόμα.

Ερωτηθείς για τις κινήσεις της ΝΔ το επόμενο διάστημα, απάντησε ότι έχει ξεκινήσει μια πορεία στην κοινωνία. «Όλα τα στελέχη και ο πρόεδρος βρισκόμαστε σε περιοδείες, προτείνουμε μια άλλη Ελλάδα» είπε και επιτέθηκε στην κυβερνητική πολιτική, σημειώνοντας ότι «την ώρα που έχει διαλύσει την κοινωνία, στέλνει το μήνυμα ότι αφού δεν τα κατάφερε ο ΣΥΡιΖΑ, δεν μπορεί να τα καταφέρει κανένας».

Αναφερθείς στην περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι είχαν ξεκινήσει να γίνονται πράγματα σε επίπεδο μείωσης της φορολογίας, καθώς υπήρχε η λογική για χαμήλωμα των φόρων, σταθερό φορολογικό περιβάλλον και προσέλκυση επενδύσεων ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση