HomeΕΛΛΑΔΑΛιαργκόβας: Η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση δυσκολεύει την επιστροφή στην ανάπτυξη

Λιαργκόβας: Η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση δυσκολεύει την επιστροφή στην ανάπτυξη

«Εμείς δεν λειτουργούμε ούτε υπέρ ούτε κατά της κυβέρνησης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη θέση ότι όσο πιο μεγάλη και συνεχής είναι η φορολογική επιβάρυνση τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη επανέλαβε ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

«Κι αυτό γιατί στερείται η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία» εξηγεί ο κ. Λιαργκόβας στη συνέντευξή του στο Capital.gr.

Παράλληλα τονίζει ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για ασφαλή έξοδο στις αγορές, προσθέτοντας ότι «δεν είναι σκόπιμο να βγούμε και να επιστρέψουμε, είναι επικίνδυνο αυτό».

Σύμφωνα με τον κ. Λιαργκόβα το μεγάλο πλεόνασμα, το οποίο οφείλεται στην υψηλή φορολόγηση και στην επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, «ήταν σε βάρος της πραγματικής οικονομίας».

Ευθυγραμμίστηκε, δε, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ζητώντας και αυτός να μειωθεί ο στόχος για το πλεόνασμα στο 2%.

Όσον αφορά τα αντίμετρα σημειώνει ότι «είναι στην κατεύθυνση να αντισταθμίσουν τα υφεσιακά μέτρα αλλά μένει να δούμε αν θα συμβεί αυτό» υπογραμμίζοντας ότι «εδώ που έχουμε φτάσει το Μνημόνιο είναι μονόδρομος αφού μια χρεοκοπία θα ήταν πολύ χειρότερη για την οικονομία και την κοινωνία».

Απαντώντας, τέλος, στη δυσαρέσκεια του προέδρου της Βουλής για το γραφείο του οποίου είναι επικεφαλής, ο κ. Λιαργκόβας ξεκαθαρίζει ότι «εμείς δεν λειτουργούμε ούτε υπέρ ούτε κατά της κυβέρνησης και επικαλούμαστε επίσημα στοιχεία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση