HomeHL-9Βαριά τραυματισμένος 47χρονος εργάτης που έπεσε από μεγάλο ύψος

Βαριά τραυματισμένος 47χρονος εργάτης που έπεσε από μεγάλο ύψος

Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων ο 47χρονος εργάτης που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από φρεάτιο πολυκατοικίας που εκτελούσε εργασίες στην οδό Παχιανών στα Χανιά.

Εξαιτίας της πτώσης του ο άτυχος άνδρας φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Αν και αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι ο 47χρονος είχε πέσει από σκαλωσιά τελικά όπως διαπιστώθηκε το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε φρεάτιο ασανσέρ στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Χανίων και της Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 47χρονος έπεσε στο κενό.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά ένας συνάδελφος οικοδόμος πάνω στον αγώνα του μεροκάματου, τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο συνάδελφος ήταν συντοπίτης μας, που πάλευε για το μεροκάματο, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Εργαζόταν σε οικοδομικές εργασίες σε φρεάτιο ασανσέρ, στον τρίτο όροφο οικίας στα Παχιανά όπου και έπεσε από ύψος περίπου εννέα μέτρων, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Παρουσία του Εργατικού Κέντρου Χανίων, κλήθηκε αμέσως η Τεχνική Επιθεώρηση και η αστυνομία, για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα και επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας στην εργασία μας. Το οφείλουμε στις οικογένειές μας.

Πρώτιστη και κυρίαρχη διεκδίκηση του αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος , θα είναι πάντοτε το ιερό και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εργαζομένων να επιστρέφουν σώοι και αβλαβείς πίσω στην οικογένειά τους, μετά τη δουλειά.

Ευχόμαστε την καλύτερη εξέλιξη στην υγεία του και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση