HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Παναγιώτοπουλου-Αυγενάκη με δικηγόρους και συμβολαιογράφους

Συνάντηση Παναγιώτοπουλου-Αυγενάκη με δικηγόρους και συμβολαιογράφους

Συζήτησαν το νέο ασφαλιστικό και την υπέρμετρη φορολόγηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Βουλευτή Καβάλας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τα διοικητικά συμβούλια του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν το νέο ασφαλιστικό και η υπέρμετρη επιβάρυνση που έχει επιφέρει στους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και λάθη, προβλήματα και παραλείψεις που έχουν να κάνουν με την καταβολή των εισφορών και τη διατήρηση της ασφαλιστικής ικανότητας καθώς επηρεάζουν την καθημερινότητα εκατοντάδων επαγγελματικών, αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν στην έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης κλπ. Επιπλέον, όπως επισημάνθηκε η συμφωνία Κυβέρνησης – Θεσμών προκαλεί ακόμη πιο σημαντική επιβάρυνσή στις ασφαλιστικές εισφορές.

panagiotopoylos-aygenakhs-dikhgoroi-1

Από την πλευρά του ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου ενώ όπως επεσήμανε: «ο ΣΥΡΙΖΑ εξουδετέρωσε όλες τις προσπάθειες μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, εξανέμισε τις θυσίες των πολιτών και πολεμά την παραγωγική Ελλάδα. Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των δικηγόρων κλπ με το φορολογητέο εισόδημα, ισοδυναμεί με κοινωνική και οικονομική εξόντωση. Η δική μας πρόταση διασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος, δεν τιμωρεί όσους εκπληρώνουν με συνέπεια τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και ενθαρρύνει την εργασία». Επιπλέον τόνισε: «το δικό μας σχέδιο για τη Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη σημαίνει ποιοτική απονομή Δικαιοσύνης με ταχύτητα και όχι αρνησιδικία».

Ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης  αφού ευχαρίστησε για τη συνάντηση, είπε «στην δική μας πρόταση δεν υπάρχουν ούτε απάτες ούτε αυταπάτες. Δεν υπάρχουν καν υπερβολές. Υπάρχει η αλήθεια, το μέτρο και η κοινή λογική. Αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, δεν έχει ούτε τη γνώση, ούτε τη βούληση, ούτε την πολιτική πίστη, ούτε την αυτοπεποίθηση, αλλά ούτε και την στοιχειώδη ιδεολογική συνέπεια για να υλοποιήσει τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση