HomeΕΛΛΑΔΑΚύκλωμα παράνομης συνταγογράφησης είχαν στήσει ένας γιατρός και τρεις φαρμακοποιοί

Κύκλωμα παράνομης συνταγογράφησης είχαν στήσει ένας γιατρός και τρεις φαρμακοποιοί

Χρησιμοποιώντας τον Α.Μ.Κ.Α. ασφαλισμένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κύκλωμα με τη συμμετοχή ενός γιατρού και τριών φαρμακοποιών συνταγογραφούσε φάρμακα στην Αλεξανδρούπολη χρησιμοποιώντας τους Α.Μ.Κ.Α. ανυποψίαστων ασφαλισμένων και εισέπρατταν τα ποσά που αναλογούσαν από τον ασφαλιστικό φορέα τους!

Με τον τρόπο αυτό, από τα τέλη του 2015 ως και τα τέλη του 2016, εκτέλεσαν συνταγές «μαϊμού» στα ονόματα 41 ασφαλισμένων, προκαλώντας ζημία που ξεπερνά τα 235.000 ευρώ στο Δημόσιο! Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, που οδήγησαν στα ίχνη ενός 41χρονου γιατρού ο οποίος εξέδιδε τις παράνομες συνταγές. Συνεργοί του ήταν τρεις φαρμακοποιοί, δυο άνδρες ηλικίας 50 και 48 χρόνων και μια 36χρονη γυναίκα, στους χώρους εργασίας των οποίων κατασχέθηκαν ένας υπολογιστής και ένας σκληρός δίσκος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση