HomeHL-9Παλιό κτίριο…κατέρρευσε στο κέντρο του Ηρακλείου

Παλιό κτίριο…κατέρρευσε στο κέντρο του Ηρακλείου

Το κτίριο έχει πάρει επικίνδυνη κλίση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πανικός επικράτησε νωρίτερα στο κέντρο του Ηρακλείου, καθώς παλιό κτίριο κατέρρευσε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην Πλατεία των Λιονταριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, κομμάτια κτιρίου που βρίσκεται πάνω από καταστήματα της περιοχής αποκολλήθηκαν και έπεσαν από την μέσα πλευρά του κτιρίου, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν κάποιον περαστικό.

ktirio-2

Ωστόσο καταστηματάρχες, που δραστηριοποιούνται στην Πλατεία Λιονταριών ενημέρωσαν την αστυνομία, καθώς, όπως διαπίστωσαν το συγκεκριμένο κτίριο έχει πάρει επικίνδυνη κλίση.

ktirio4

Αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο για να δουν τι έχει συμβεί, ενώ έχει ειδοποιηθεί και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Μάλιστα στη συνέχεια στο σημείο μετέβη και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να δει από κοντά την κατάρρευση του κτιρίου.

Ο κ. Λαμπρινός μαζί με εκπροσώπους της Πολεοδομίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο.

ktirio3

Όπως αποφασίστηκε, προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, αποτελεί η άμεση λήψη μέτρων τόσο για την ασφαλή διέλευση των πεζών όσο και τη βιωσιμότητα των στοιχείων του δουκικού ανακτόρου.

Πάντως δεκάδες τουρίστες που βρέθηκαν στο σημείο έκπληκτοι παρακολουθούσαν, τι είχε συμβεί, απαθανατίζοντας το εγκαταλελειμμένο κτίριο.

ktirio10

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση