HomeΚΡΗΤΗEβδομάδα Πολιτισμού στους δρόμους του Δήμου Πλατανιά

Eβδομάδα Πολιτισμού στους δρόμους του Δήμου Πλατανιά

Eθελοντική δράση από τις 5 έως τις 12 Μαΐου 2017

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η εθελοντική δράση «Eβδομάδα Πολιτισμού στους δρόμους» 5-12 Μαΐου 2017, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πλατανιά, με  συνδιοργανωτές το Σύλλογο Επιχειρηματιών «ο Ιάρδανος», το Σύλλογο πρόληψης Τροχαίων ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α), την Τροχαία Χανίων, και με την ευγενική χορηγία της Κρητικής Ζυθοποιίας «Χάρμα».

Σκοπός της δράσης είναι, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την  ασφαλή μετακίνηση και διάσχιση των διαβάσεων από τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους, η ευαισθητοποίηση των οδηγών για ασφαλή οδήγηση, η υπενθύμιση τήρησης  του Κ.Ο.Κ σε ότι αφορά τις διαβάσεις πεζών και το όριο ταχύτητας,  η αποφυγή ταυτόχρονης χρήσης αλκοόλ και οδήγησης, η εκπαίδευση των μαθητών και η απόκτηση κυκλοφοριακής συνείδησης καθώς και η ενημέρωσης τους για  τα δικαιώματα τους αλλά και τις υποχρεώσεις τους ως  πεζοί σήμερα και μελλοντικοί οδηγοί αύριο.

Η δράση συγκεκριμένα περιλαμβάνει,  καθημερινώς σε  3 -4 κεντρικές διαβάσεις,  επί της Π.Ε.Ο στο Δήμο Πλατανιά,  καθοδήγηση από εθελοντές, οι οποίοι βοηθούν τους πεζούς να τις διασχίσουν.

Οι ώρες καθοδήγησης  είναι καθημερινά από τις 19:00 έως τις 20:00 για όλη το διάστημα της δράσης. Σε όλη τη διάρκεια της δράσης, υπάρχει τροχονόμος που  τη συντονίζει.

Η δράση συνεχίζεται καθημερινά έως και την Πέμπτη 11/5 και ολοκληρώνεται  με την κεντρική εκδήλωση της δράσης, την Παρασκευή 12/5 και ώρα 7μμ στο Δημαρχείο Πλατανιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση