HomeΕΛΛΑΔΑΣυνεδριάζει το μεσημέρι η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Συνεδριάζει το μεσημέρι η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Υπέρ Μακρόν και κατά Τσίπρα - Σαββίδη ο Μητσοτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη σημασία της ανάδειξης του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας αναμένεται να υπογραμμίσει εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία που θα εκφωνήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνέρχεται στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης για να επικυρώσει την απόφαση για καταψήφιση των μέτρων αλλά και των αντιμέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά πληροφορίες από το επιτελείο του, θα απευθυνθεί στους βουλευτές του μιλώντας για τα «αισιόδοξα μηνύματα της ήττας του λαϊκισμού που εκπέμπονται τελευταία στην Ευρώπη». Και θα επαναλάβει με έμφαση την άποψή του ότι το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής στη Γαλλία ήταν «νίκη της κοινής λογικής, του ρεαλισμού και της μετριοπάθειας, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, του σκληρού ευρωσκεπτικισμού, της μισαλλοδοξίας και του διχασμού».

Πεποίθηση του προέδρου της ΝΔ που εκφράζεται συχνά το τελευταίο διάστημα είναι ότι «οι διαχωριστικές γραμμές, σήμερα, δεν είναι πια τόσο μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, όσο μεταξύ κλειστών και ανοιχτών κοινωνιών, μεταξύ προόδου και συντήρησης». Υπάρχει, όπως υποστηρίζει, διαχωριστική γραμμή «μεταξύ εκείνων που πρεσβεύουν την ενότητα και την αισιοδοξία και όσων κάνουν πολιτικές καριέρες πάνω στο διχασμό και στο μίσος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναπτύξει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδας της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα και αντίμετρα. Αποδίδοντας ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το 4ο Μνημόνιο που, όπως επιμένει, αποδέχθηκε, χωρίς μάλιστα χρηματοδότηση, θα επισημάνει τις βαριές συνέπειες που θα έχει η κοινωνία από τα ασφυκτικά μέτρα λιτότητας.

Οδικός χάρτης με μειώσεις φόρων

Ειδικά για τα αντίμετρα θα επιμείνει ότι για να εφαρμοστούν πρέπει να πάμε σε πλεόνασμα 5,5% το 2019 και ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει ακόμη και όσα αφορούν μειώσεις φόρων, όπως προτείνει η ΝΔ, επειδή θα είναι σα να εγκρίνουμε και τα σκληρά μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης θα εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη χώρα. Ενώ θα υπογραμμίσει ότι «υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα» και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση που προτίθεται να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία και περιλαμβάνει γενναίες μειώσεις φόρων και δαπανών.

Ο πάρεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τέλος, θα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα για τη «νέα διαπλοκή» που επιχειρεί να δημιουργήσει. Και, με αφορμή την «υπόθεση Σαββίδη», θα αναφερθεί αναλυτικά στην «απόπειρα δημιουργίας καθεστώτος που συνδέει οικονομία, δικαιοσύνη και media».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση